• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9197 LEI
  1 USD = 4.1624 LEI
  1 GBP = 5.7767 LEI
  1 CHF = 4.5538 LEI
  1 HUF = 1.3686 LEI
  1 BGN = 2.5154 LEI
  1 JPY = 3.7854 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban: Majoritatea ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare

12 Noiembrie, 20:03

Premierul Ludovic Orban afirmă că cele mai multe dintre ţările în care există o comunitate numeroasă de cetăţeni români şi-au arătat deschiderea faţă de organizarea de secţii de votare pentru alegerile parlamentare din România şi că "foarte puţine ţări pun restricţii”.

orban

Şeful Guvernului a declarat, joi după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă, că la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul celei următoare ar urma să fie finalizat procesul de stabilire a secţiilor de votare şi a regulilor aferente procesului electoral pentru românii din diaspora. Premierul a afirmat, în acest context, că "foarte puţine ţări pun restricţii” în ceea ce priveşte organizarea secţiilor de vot.

"Vom avea un rezultat privitor la secţiile de votare şi mai ales la regulile care trebuie respectate în materie de derulare a procesului electoral într-un orizont de timp sfârşitul săptămânii, începutul săptămânii viitoare.

Sigur, există posibilitatea să nu fie definitive aceste decizii pentru că nu putem anticipa care este evoluţia epidemiei în anumite ţări în care există o diasporă românească numeroasă, dar noi suntem în negocieri foarte serioase, pot să vă spun, până acuma, că foarte puţine ţări, să zic, pun restricţii.

Marea majoritate a ţărilor sunt deschise la organizarea de secţii de votare, sigur, rămâne să stabilim condiţiile efective în care urmează să se organizeze secţiile de votare, să se deruleze procedura de vot, inclusiv ceea ce am discutat şi dimineaţă, legat de faptul că acolo unde există restricţii de circulaţie să se permită cetăţenilor români care se duc la secţia de votare să fie excepţie de la restricţia de circulaţie”, a susţinut Ludovic Orban.

Premierul a precizat că de aceste aspecte se ocupă un grup de lucru format din angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, Autorităţii Electorale Permanente şi STS.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: