• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9467 LEI
  1 USD = 4.2501 LEI
  1 GBP = 5.8655 LEI
  1 CHF = 4.6354 LEI
  1 HUF = 1.3601 LEI
  1 BGN = 2.5292 LEI
  1 JPY = 3.7324 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban: În 30 de ani, niciun partid n-a depus moțiune de cenzură în timpul vacanței parlamentare

18 August, 12:40

Premierul Ludovic Orban susține că, în cei 30 de ani de postdecembrism, niciun partid politic din România n-a depus moțiune de cenzură în timpul vacanței parlamentare.

Orban

„Analizăm posibilitatea, nu de a ataca la Curte, de a invoca un conflict juridic de natură constituțională privitor la depunerea moțiunii de cenzură în vacanța parlamentară. În 30 de ani, nu s-a întâmplat așa ceva, niciun partid politic nu a depus moțiune de cenzură în vacanța parlamentară. Sesiune extraordinară – de fapt, e vacanță parlamentară. Sesiunea extraordinară se convoacă tomcai pentru că este vacanță parlamentară. N-am luat încă decizia, analizăm toate temeiurile constituționale, dar vă spun ca să înțelegeți, deci o moțiune de cenzură, conform termenelor constituționale, poate să dureze de la depunere până la votare 4, 5 zile. Gândiți-vă că vacanțele parlamentare durează două luni vacanța parlamentară de vară, o lună vacanța de iarnă, deci trei luni. Asta ar însemna că, deși textul constituțional spune că moțiunea poate fi semnată de un parlamentar o singură dată, o semnătură pe o singură moțiune pe sesiune – acesta este textul constituțional – gândiți-vă că dacă s-ar permite depunerea de moțiuni de cenzură în vacanța parlamentară, orice guvern ar fi supus unui asediu de moțiuni de cenzură, la limită s-ar putea depune cred că 18 moțiuni de cenzură în intervalul de timp din vacanțele parlamentare. Păi ce țară ar fi aia în care guvernul ar fi asediat în vacanțele parlamentare cu moțiuni de cenzură, în condițiile în care, repet, în Constituție scrie clar că un parlamentar poate să semneze o semnătură pe o moțiune? Analizăm, urmează să luăm decizia”, a declarat Ludovic Orban.

„Oricum, moțiunea de cenzură reprezintă un act de iresponsabilitate și atacă interesele fundamentale ale României și ale societății românești, într-un moment în care România are nevoie ca de aer de Guvern, mai ales de un guvern așa cum îl conduc eu, guvern care este pregătit să pregătească acordul de parteneriat cu UE pentru absorbția fondurilor cuvenite României din bugetul UE pe 2021-2027, guvern care pregătește planul național de reziliență și recuperare, care este absolut necesar ca să putem accesa cele 34 de miliarde de euro din cadrul programului european, guvern care pregătește deschiderea școlilor, organizarea în bune condiții a alegerilor locale, guvern care este în curs de implementare a planului de investiții și relansare economică a României „Reclădim România”, guvern care este responsabil și care caută să asigure revenirea cât mai rapid a societății la normalitate”, a continuat el.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: