• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Orban admite că nu a vrut să dea bani Primăriei București

02 Noiembrie, 20:06

Ludovic Orban a clarificat modul de ce a refuzat să dea bani de la Fondul de Rezervă Primăriei Capitalei pe vremea când era condusă de Gabriela Firea, precizând că Primăria București a beneficiat, în mandatul său de premier, de fonduri mai mari decât în timpul guvernelor PSD.

orban

Am spus că am încredere că primarul general folosește orice alocare care vine de la nivel guvernamental pentru scopul pentru care este prevăzută alocarea respectivă. În acest an, Primăria București a beneficiat de sume mai mari de bani ca în anii de guvernare PSD. Nu am alocat din Fondul de Rezervă pentru că guvernul Dăncilă a alocat din Fondul de Rezervă 100 de milioane de lei care s-au dus pe apa Dâmboviței. Cu siguranță a folosit banii pentru altceva.

Termoenergetica, societatea înființată în locul RADET, trebuia să beneficieze de alocările care erau prevăzute pentru a compensa așa-numita subvenție. Cu toate astea, primarul nu a alocat bani pentru Termoenergetica. Societatea a ajuns să aibă datorii către ELCEN, iar asta pune în pericol funcționarea ELCEN.

Discuția cu Nicușor Dan era pentru termie, să nu ne trezim în situația că ELCEN nu poate să mai livreze energie termică. Să prezinte datoriile curente care depășesc 3 miliarde față de diferiți beneficiari ai plătiților care trebuiau făcute.”, a spus Ludovic Orban.

Gabriela Firea a declarat luni că aşteaptă ca instituţiile abilitate să se autosesizeze cu privire la declaraţiile premierului, care a spus că acum are încredere să transfere bani în contul Primăriei Capitalei, iar în caz contrar se gândeşte "foarte serios" să depună plângere penală.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: