• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Opt proiecte depuse în cadrul apelului POS DRU vor avea ca beneficiari peste 6400 de absolvenți ai anului 2014

13 Iunie, 13:16

 

Ministerul Fondurilor Europene anunţă că au fost depuse opt proiecte strategice de către Departamentul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediu de Afaceri și Turism în cadrul apelului de proiecte POS DRU – „Locuri de muncă subvenţionate”.

 

fonduri ue

„Prin lansarea acestui apel de proiecte, construit pe o schemă din minimis, Ministerul Fondurilor Europene susţine angajarea tinerilor absolvenţi şi dinamizarea activității în mediul privat. Autoritatea de Management POS DRU va evalua cât mai repede proiectele depuse în cadrul apelului pentru ca banii europeni alocaţi pentru acest apel, aproximativ 40 milioane de euro, să poată ajunge în mod rapid și eficient la IMM-urile care angajează tineri absolvenţi promoţia 2014. Subvenţiile acordate firmelor vor acoperi plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

 

„Cele 8 proiecte depuse de către Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, vor avea ca beneficiari peste 6.400 de absolvenți ai anului 2014, dintre care 4.000 cu studii superioare şi 2.400 cu studii medii. Suntem pregătiți ca, începând cu luna iulie, să demarăm cele 8 proiecte strategice şi să arătăm încă o dată că se poate face o cheltuire eficace a fondurilor europene sprijinind angajații și firmele”, a declarat ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, Florin Nicolae Jianu.

 

Numărul maxim orientativ de posturi care vor face obiectul subvenţionării, în funcţie de categoria în care se încadrează beneficiarul schemei de minimis, este următorul:

·          Pentru microîntreprinderi – 3 locuri de muncă;

·          Pentru întreprinderi mici – 7 locuri de muncă;

·          Pentru întreprinderi mijlocii – 15 locuri de muncă.

 

Subvențiile aferente salariilor tinerilor absolvenți vor fi acordate lunar. În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

Citeste mai mult despre: Ministerul Fondurilor Europene
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: