• Bucuresti 35º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 25º C
  Constanta 30º C
  Craiova 32º C
  Galati 34º C
  Iasi 30º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 27º C
 • 1 EUR = 4.8378 LEI
  1 USD = 4.3085 LEI
  1 GBP = 5.3598 LEI
  1 CHF = 4.5522 LEI
  1 HUF = 1.3768 LEI
  1 BGN = 2.4735 LEI
  1 JPY = 4.0080 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Opoziția de la Chișinău a ajuns la Strasbourg. I-a transmis lui Jagland rezoluția adoptată în PMAN

03 Iulie, 15:04

Maia Sandu, Andrei Năstase și Viorel Cibotaru au avut o întrevedere cu Secretarul General al Cosiliului Europei, Thorbjørn Jagland, în contextul vizitei celor trei la Bruxelles.

opozitia

„I-am transmis rezoluția adoptată unanim la protestul din 1 iulie 2018, organizat de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Sandu mai anunță că a demontat în fața oficialului European falsurile privind invalidarea alegerilor din Chișinău.

„A fost o discuție importantă, în care am demascat falsurile guvernării, care încearcă să mintă partenerii internaționali precum că invalidarea alegerilor a avut loc din cauza legislației. Legea nu este o problemă, legea a funcționat timp de 21 de ani și este foarte clară. Instituțiile subordonate politic sunt problema fundamentală. Domnul Thorbjørn Jagland a arătat un interes sporit față de criza actuală din Republica Moldova, accentuând importanța respectării principiilor democrației și statului de drept într-o țară europeană”,afirmă Sandu.

Amintim că liderii Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și Partidului Liberal Democrat efectuează în aceste zile o vizită la Bruxelles.

Politicienii și-au propus să transmită oficialilor Parlamentului European rezoluția votată la protestul din Piața Marii Adunări Naționale din 1 iulie. prin care au solicitat confirmarea legalității alegerilor locale noi din Chișinău, anularea sistemului electoral mixt, tragerea la răspundere a judecătorilor care au decis invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

În rezoluție se spune că, în cazul în care guvernarea nu va iniția imediat acțiunile necesare pentru îndeplinirea revendecărilor în cadrul actualei sesiuni parlamentare, vor fi întreprinse acțiuni pașnice de nesupunere civică. În rezoluție se mai menționează că pentru data de 26 august 2018 este convocată Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din diasporă.

Totodată, amintim că ieri și prim-ministrul Pavel Filip a avut la Strasbourg o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland. În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii privind evoluţiile politice curente din Republica Moldova și dialogul dintre țara noastră şi Consiliul Europei.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: