• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Operaţiune dramatică de salvare în Munţii Rodnei. 17 turişti, blocaţi pe munte

27 Iulie, 23:06

Salvamontiştii din Bistriţa au pornit în căutarea a 17 turişti, români şi străini, care au rămas blocaţi pe munte, în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei, după o schimbare bruscă a vremii. Una dintre persoanele blocate a fost lovită de fulger, însă nu se cunoaşte starea sa, deocamdată. A fost alertat şi elicopterul SMURD de la Mureş.

smurd

Şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud, Mircea Baciu, a declarat, luni, pentru News.ro, că este vorba despre un grup de 17 persoane, dintre care una lovită de un fulger, care au rămas blocate în zona Tarniţa, la Cruce, în Munţii Rodnei.

Dacă iniţial credeam că este vorba de 14 persoane, între timp am aflat că este vorba despre 17 persoane, turişti români şi străini care au rămas blocaţi pe munte, din cauza schimbării bruşte a vremii. A plouat foarte - foarte tare. Momentan suntem în deplasare spre locul unde se află persoanele blocate, împreună cu noi au plecat şi colegii de la Borşa”, a declarat Mircea Baciu.

Şeful Salvamont Bistriţa-Năsăud a declarat că nu se cunoaşte starea persoanei lovite de fulger, deoarece legătura telefonică cu grupul de turişti a fost întreruptă. Potrivit lui Baciu, a fost alertat elicopterul SMURD de la Mureş care este pregătit să intervină, în caz de vreme favorabilă.

În cazul în care elicopterul nu va putea ajunge la locul intervenţiei, salvamontiştii estimează că, dacă drumul nu a fost rupt de vreo viitură, vor ajunge în aproximativ o oră.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: