• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ONU promite că va rămâne în Afganistan în ciuda schimbării politice

25 August, 14:29

António Guterres, secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, a transmis că ONU va rămâne în Afganistan în ciuda schimbării politice.

hjbjb

Pe Twitter, el a scris: „Rămânem în ţară şi vom continua să rămânem şi să facem tot ce putem, atât pentru siguranţa personalului, cât şi pentru a sprijini poporul afgan care a suferit atât de mult”.

Mai multe organizaţii caritabile, precum Médecins Sans Frontières, au spus de asemenea că plăniesc să continue să lucreze în Afganistan în urma preluării puterii de către talibani, pe 15 august.

Preşedintele american Joe Biden a spus că SUA va respecta termenul limită de 31 august pentru evacuare, deşi au fost făcute numeroase apeluri privind o prelungire a date stabilite împreună cu talibanii anterior preluării de către aceşti a controlului asupra ţării. Militanţii s-au opus ideii de prelungire a termenului.

Câteva sute de trupe au părăsit deja Afganistanul, scrie BBC, iar un oficial american din Apărare a declarat pentru CNN că acest lucru „nu afectează misiunea”.

Biden a declarat că aceasta trebuie să se încheie curând din cauza ameninţării tot mai mari din partea grupării Stat Islamic din Afganistan, informează news.ro.

Ritmul evacuărilor de pe aeroportul din Kabul, singurul funcţional în prezent în ţară, a fost accelerat, cu aproximativ 12.000 de oameni părăsind Afganistanul în 12 ore, marţi, conform Casei Albe. Circa 6.400 au fost evacuaţi cu avioane militare americane, în timp ce zborurile aliaţilor au dus restul.

În total, SUA au evacuat şi sprijinit spre relocare 70.700 de oameni, începând cu 14 august

Cele mai multe state au recunoscut că nu va fi posibilă evacuarea tuturor celor eligibili înainte de retragerea SUA, din 31 august.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: