• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ONG: Eveniment de lansare a Rețelei de Voluntari Seniori

17 Noiembrie, 15:54

Asociația Habilitas – Centru de Resurse și Formare Profesională a organizat în data de 12 Noiembrie 2015, la Hotel Cișmigiu din București, evenimentul de lansare a Rețelei de Voluntari Seniori. Acțiunea este parte a proiectului „Seniorii – Resurse în Comunitate: Voluntariat la Vârsta a Treia”.

Habilitas, Reteaua pentru seniori voluntari

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG din Romania, Componenta Implicare, Sub-componenta Voluntariat. Valoarea finantării este de 33837 €. Proiectul este implementat in perioada 01.04.2015 – 31.03.2016. Crearea Retelei de Voluntari Seniori la nivel de Bucuresti reprezinta o activitate – cheie in cadrul proiectului, avand ca scop final functionarea acesteia in mod vizibil si activ in comunitate. Pana la finalul proiectului, ne propunem ca reteaua sa aiba 100 de membri, 15 ONG-uri/asociatii de varstnici sa devina sustinatori ai retelei, 10 ONG uri / institutii publice sa se inscrie cu oferte de voluntariat pentru retea, si sa fie emise 3 Newslettere ale retelei. La acest eveniment au sustinut prezentari doamna Rodica Caciula – coordonatoarea proiectului, domnul Lars Soeftestad, reprezentantul organizatiei partenere CBNRM Networking din Norvegia, doamna Aurelia Olaru, coordonatoarea Retelei de Voluntari Seniori din Bucuresti, si doamna Mariana Nitelea, expert formator drepturile omului in cadrul proiectului. Subiectele abordate au vizat prezentarea proiectului, aspecte legate de societatea civila din Norvegia si lectiile pentru Romania, prezentarea Retelei de Voluntari Seniori si a platformei on-line a Retelei – www.voluntariseniori.ro, precum si necesitatea acestei Retele pentru comunitate.

La Eveniment au participat peste 30 de persoane - reprezentanti ai societatii civile (ONG-uri cum sunt Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 3, Societatea Nationala de Cruce Rosie sector 5, Asociatia CARP Omenia), ai autoritatilor publice (DGASMB, DGASPC sector 1, DGASPC sector 3, DGASPC sector 5, Consiliul National al Persoanelor Varstnice), ai altor institutii (Clubul Seniorilor sector 1, Complex Multifunctional Caraiman) si seniori membri ai retelei de voluntari seniori.

Prin intermediul acestui proiect ne adresam seniorilor din Bucuresti si ne propunem sa crestem nivelul lor de implicare civica prin activitati de voluntariat. Activitatile proiectului au in vedere formarea unui numar de 75 de varstnici in domeniul voluntariatului, plasarea varstnicilor ca voluntari in diferite institutii (institutii rezidentiale pentru varstnici, centre de plasament, cluburi pentru seniori), crearea unei retele de voluntari seniori la nivel de Bucuresti precum si elaborarea unui concept-paper pentru o strategie locala de sustinere a voluntariatului in randul varstnicilor.

Persoana de contact: Rodica Caciula, Manager Proiect

Informatii de contact: Asociatia Habilitas CRFP, Bd. 1 Mai nr. 27, Bloc C7, Scara B, Apart. 46, Sector 6, Bucuresti

Telefon: 0757022382 / 021440 11 48

E-mail: asoc.habilitas@yahoo.com

www.habilitas.ro

www.voluntariseniori.ro

 

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.

Vizitati si www.fondong.fdsc.ro

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: