• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 17º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 15º C
  Suceava 11º C
  Timisoara 16º C
 • 1 EUR = 4.6578 LEI
  1 USD = 3.9575 LEI
  1 GBP = 5.1941 LEI
  1 CHF = 4.1276 LEI
  1 HUF = 1.4395 LEI
  1 BGN = 2.3815 LEI
  1 JPY = 3.5127 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ONG – BeOld, un proiect pentru îmbunătățirea integrării seniorilor pe piața muncii

11 Aprilie, 19:05

Organizațiile din România: Asociația Habilitas – Centru de Resurse și Formare Profesională, Universitatea din București si Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, împreună cu partenerii lor europeni (Centre For Advancement Of Research And Development In Educational Technology Ltd-Cardet din Cipru, Documenta din Spania, Anziani E Non Solo din Italia și KMOP din Grecia), sunt bucuroși să anunțe începerea proiectului european BeOld.

Consorțiul, coordonat de Asociația Habilitas, își propune să colaboreze pentru a îmbunătăți incluziunea socială a lucrătorilor vârstnici (varsta 55+). Proiectul, desfasurat pe o durata de 2 ani, finantat de programul Erasmus+ Parteneriate Strategice, doreste sa creasca oportunitatile de dezvoltare profesionala si personala ale lucratorilor varstnici prin utilizarea de instrumente de formare inovative, respectiv doua programe educationale. Primul program se adreseaza lucratorilor varstnici, si ii va ajuta pe acestia sa isi stabileasca noi motivatii profesionale, sa isi creasca stima de sine, precum si sa dezvolte noi competente pentru a ramane competitivi pe piata muncii. Al doilea program se va adresa Managerilor de Resurse Umane din companii si ii va ajuta sa creeze un mediu prietenos cu varsta la locul de munca: cum pot managerii sa promoveze locuri de munca transgenerationale, sa combata discriminarea pe criterii de varsta, si sa faciliteze transferul de cunostinte intre generatii la locul de munca. Proiectul va creste, de asemenea, gradul de constientizare cu privire la necesitatea de a crea medii de lucru favorabile varstei, precum si politici publice favorabile varstei.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam vizitati site-ul acestuia: www.beold.eu. Primul rezultat al proiectului va fi disponibil luna viitoare: un E-book privind resursele si dificultatile diferitelor generatii la locul de munca. Documentul va furniza baza de dezvoltare pentru urmatoarele produse. In mod particular, va informa despre suportul, la nivel organizational si societal, care este furnizat lucratorilor varstnici, in Romania, Cipru, Italia, Spania si Grecia. Pentru a fi la curent cu activitatile proiectului, va invitam sa accesati pagina noastra Facebook.

Material elaborat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul acestui material reprezinta exclusiv responsabilitatea autorilor, si Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile de modul in care continutul informatiilor va fi folosit.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: