• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9491 LEI
  1 USD = 4.3869 LEI
  1 GBP = 5.8407 LEI
  1 CHF = 4.7398 LEI
  1 HUF = 1.3444 LEI
  1 BGN = 2.5304 LEI
  1 JPY = 3.8469 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

ONG: Asociația Habilitas a înființat prima Retea a Voluntarilor Seniori din București

27 Aprilie, 11:53

Seniorii din Bucuresti au, de acum, o rețea în care se pot înscrie dacă își doresc să facă voluntariat. Prima Rețea a Voluntarilor Seniori din Capitală a fost înființată în cadrul proiectului „Seniorii – Resurse în Comunitate: Voluntariat la vârsta a treia”, proiect implementat de Asociația Habilitas – CRFP împreună cu CBNRM Networking (Norvegia).

voluntari seniori voluntari seniori 2

Reteaua este sustinuta de platforma online www.voluntariseniori.ro, prin care orice varstnic dornic sa-si ofere serviciile poate sa gaseasca institutia potrivita, in baza unor informatii oferite in prealabil de ambele parti prin completarea formularului de inscriere pe platforma. 75 de seniori bucuresteni fac deja parte din aceasta retea, ca urmare a participarii la programul de formare in domeniul voluntariatului si la stagiul de practica in beneficiul unor persoane vulnerabile, organizate in cadrul proiectului. Programul de formare a voluntarilor seniori a inclus notiuni de comunicare cu persoane din diferite categorii defavorizate, identificarea factorilor care stau la baza motivatiei de a fi voluntar si stimularea acestora sau identificarea metodelor de valorizare a aptitudinilor personale. De asemenea, seniorii au invatat sa acorde primul ajutor, notiuni foarte importante atunci cand se lucreaza cu persoane cu diferite probleme de sanatate, si au urmat un curs de dezvoltare a competentelor de lucru pe calculator. Dupa programul de formare, voluntarii seniori au desfasurat activitati in 15 institutii sociale din subordinea Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Sectoarele 1, 3 si 5, precum si in cadrul Asociatiei CARP Omenia. „Prin acest proiect ne-am propus sa incurajam si sa sustinem activitatile de voluntariat in randul persoanelor de varsta a treia, pe de o parte pentru a le oferi alternative de implicare sociala dupa pensionare, iar pe de alta parte din dorinta de a valoriza potentialul imens al acestora in folosul intregii societati. Voluntariatul este pentru seniori o modalitate de crestere a calitatii vietii, si pentru comunitate o resursa de crestere sociala si economica”, a declarat Rodica Caciula, Manager de proiect. In plus, in cadrul proiectului a fost dezvoltata si o strategie de sustinere a voluntariatului persoanelor varstnice la nivel local, strategie care a fost deja prezentata si discutata impreuna cu reprezentanti ai autoritatilor locale. „Seniorii – Resurse in comunitate: Voluntariat la varsta a treia” este un proiect care a vizat cresterea participarii civice a persoanelor varstnice prin activitati de voluntariat. Acesta a fost implementat in perioada 01.04.2015 – 30.04.2016 de catre Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala, in parteneriat cu CBNRM Networking – Norvegia, si a fost finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, Componenta Implicare, Sub-componenta Voluntariat.

Despre Asociatia Habilitas – Centru de Resurse si Formare Profesionala

Asociatia Habilitas – CRFP este o organizatie non-guvernamentala care isi propune ca  misiune dezvoltarea de proiecte si programe in domeniul imbatranirii si al educatiei continue, dezvoltarea de servicii pentru persoanele varstnice din Romania si de activitati in domeniul economiei sociale, precum si imbunatatirea politicilor publice in domeniul social. Tot ceea ce facem este caracterizat de valori ca profesionalism, dezvoltare, inovatie, cooperare, calitate, incredere si formare continua. Pentru a fi in continuare un factor real de schimbare si inovare in domeniul imbatranirii active si al imbunatatirii calitatii vietii seniorilor din Romania, colaboram cu alte ONG-uri la nivel national si european, cu asociatii care reprezinta drepturile persoanelor varstnice, cu autoritati publice locale si centrale. De aemenea, suntem acreditati de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) ca furnizor de programe de calificare in ocupatia de „ingrijitor  batrani la domiciliu”, la sfarsitul cursului absolventul primind un certificat de calificare recunoscut la nivel european. Pentru mai multe informatii, va rugam sa o contactati pe Rodica Caciula, Manager de proiect „Seniorii – Resurse in Comunitate: Voluntariat la varsta a treia”, telefon 0744500176, e-mail: office@habilitas.ro.

 

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: