• Bucuresti 16º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 14º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 10º C
  Craiova 18º C
  Galati 14º C
  Iasi 16º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7509 LEI
  1 USD = 4.1988 LEI
  1 GBP = 5.5172 LEI
  1 CHF = 4.2187 LEI
  1 HUF = 1.5039 LEI
  1 BGN = 2.4291 LEI
  1 JPY = 3.8010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Omul lui Dodon la Tiraspol, arestat în timpul ședinței sovietului suprem

06 Iunie, 12:28

Deputatul sovietului suprem de la Tiraspol, fostul preşedinte al partidului comunist din Transnistria, Oleg Horjan, a fost reținut de către așa-numitele forțe de ordine în timpul ședinței de astăzi a sovietului suprem.

Dodon

Anunțul a fost făcut de către deputatul sovietului suprem Alexei Safonov.

„Acum câteva clipe, deputații sovietului au votat unanim pentru aprobarea cererii procurorilor de a-l trage la răspundere pe deputatul sovietului suprem. Motivul – încălcarea legislației în timpul acțiunii publice din Tiraspol de pe data de 2 iunie”, anunță Safonov.

Contactat de către DESCHIDE.MD, consilier în domeniul reintegrării al lui Igor Dodon „autoritățile R.Moldova sunt obligate să își apere cetățenii, oriunde aceștia nu s-ar afla. Prin urmare, dacă această informație este adevărată, organele responsabile trebuie să întreprindă toate măsurile necesare pentru a-i asigura respectarea drepturilor, pentru că domnul Horjan este cetățean al R.Moldova”.

Amintim că fiul deputatului comunist de la Tiraspol, Oleg Horjan, este arestat pe un termen de 14 zile prin decizia unei instanțe din regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut ieri, de Horjan senior, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la Chișinău.

Horjan a venit la Chișinău să se plângă pe autoritățile separatiste pe care le slujește la Tiraspol. Acesta a menționat că, alături de fiul său de 21 de ani, au mai fost reținute și alte persoane care îi sunt apropiate. Oleg Horjan este de părere că represiunile au început după ce, sâmbătă, Partidul Comunist Transnistrean - pe care acesta l-a condus până nu demult - a organizat un protest.

Vă mai amintim că anterior Igor Dodon a avut câteva întâlniri la președinție cu Oleg Horjan.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: