• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 31º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 29º C
  Craiova 31º C
  Galati 32º C
  Iasi 31º C
  Suceava 28º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.6663 LEI
  1 USD = 4.0420 LEI
  1 GBP = 5.3256 LEI
  1 CHF = 4.0578 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.3859 LEI
  1 JPY = 3.6793 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Omul care i-a văzut ultima dată în viaţă pe copiii ucişi de avalanşă, mărturii emoţionante

24 Aprilie, 12:19

Conducătorul şcolii de ghizi care se afla cu un grup de 51 de persoane în Munţii Retezat, relatează în amănunt, într-o postare pe Facebook, filmul tragediei în care şi-au pierdut viaţa cei doi copii.

avalansa

El spune că a încercat în două rânduri să convingă grupul de şapte alpinişti, în care se aflau și copiii, să renunţe la traseu.

"Cred că a fost ziua neşansei pentru ei. Oamenii erau foarte bine echipaţi. Nu mi-am dat seama la momentul respectiv cine sunt, nu-i cunoşteam personal. Erau copiii de aur al alpinismului românesc. Nu erau nişte persoane neexperimentate. Vizibilitatea era foarte redusă, iar liderul grupului, probabil, nu a mai dat o aşa mare atenţie traseului respectiv. Ei mergeau foarte repede. Ne-au depăşit. Ei au luat-o în dreapta, noi am luat-o în partea stângă", a declarat Cătălin Ioan Berenghi, conducătorul şcolii de ghizi.

Cătălin Ioan Berenghi spune că a rămas surprins când a observat că cei şapte au continuat traseul cu risc de avalanşă. Acesta mărturisește că, la scurt timp, a auzit strigăte de ajutor.

"Odată ajunşi în Şaua Berbecilor, ne-am întâlnit cu un grup de 7 persoane. Ne-am salutat şi am pornit spre Vârful Peleagă. Le-am spus că noi o luăm pe drumul de iarnă şi ne-au spus că şi ei vor face la fel, lucru care nu s-a întâmplat. Ei au luat-o pe drumul de vară, care iarna este interzis. Este cunoscut că în acea zonă se produc avalanşe", a povestit bărbatul.

 

Citeste mai mult despre: avalansa, copii, marturii, Retezat
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: