• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8735 LEI
  1 USD = 4.0875 LEI
  1 GBP = 5.4471 LEI
  1 CHF = 4.5081 LEI
  1 HUF = 1.3462 LEI
  1 BGN = 2.4918 LEI
  1 JPY = 3.9287 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Oficial UE: Republica Moldova trebuie să implementeze reforme ca să poată semna Acordul de Asociere la UE

16 Octombrie, 20:01

Tapiola

Şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Republica Moldova trebuie să avanseze în implementarea reformelor pentru a putea semna Acordul de Asociere cu UE în actualul mandat al Comisiei Europene, potrivit IPN.md.

"Acordul de Asociere este un instrument de modernizare, el pune baza acestei modernizări. Deschidem piaţa UE pentru produsele din Moldova în schimbul reformării mediului de afaceri. Toate standardele aplicate în cazul întreprinderilor din UE vor fi aplicate şi pentru cele din Moldova, nici mai mult, nici mai puţin. Noi nu am negociat un aranjament care să permită Moldovei să exporte exclusiv în UE”, a precizat Tapiola.

Potrivit şefului Delegaţiei UE la Chişinău, Republica Moldova este lider incontestabil în cadrul Parteneriatului Estic, în pofida faptului că societatea moldovenească este o societate în tranziţie.

“Asistenţa UE pentru Moldova este cea mai mare din Parteneriatul Estic, se alocă 100-130 milioane de euro anual pentru 3 sectoare: dezvoltarea rurală şi regională, reforma administraţiei publice şi reforma justiţiei. Acordul de Asociere cu UE va aduce beneficii moldovenilor, dacă va fi implementat corect şi deplin”, a adăugat Pirkka Tapiola.

Oficialul UE a estimat că Acordul de Asociere cu UE va impulsiona dezvoltarea economiei din Moldova deşi pentru cetăţenii moldoveni beneficiile nu vor fi imediate.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: