• Bucuresti 13º C
  Baia Mare 12º C
  Brasov 11º C
  Cluj-Napoca 11º C
  Constanta 12º C
  Craiova 13º C
  Galati 12º C
  Iasi 11º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 13º C
 • 1 EUR = 4.7564 LEI
  1 USD = 4.1881 LEI
  1 GBP = 5.5660 LEI
  1 CHF = 4.1890 LEI
  1 HUF = 1.5168 LEI
  1 BGN = 2.4319 LEI
  1 JPY = 3.7657 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” începe astăzi la Roma

29 Mai, 09:12

Astăzi la Roma, Italia, începe o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”. La ședință Republica Moldova va fi reprezentată de către vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

transnistria

Reuniunea va fi prezidată de Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini.

Întâlnirea, denumită oficial „Conferința permanentă pentru probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul 5+2” va reuni reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în cadrul negocierilor.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare, în cadrul reuniunii oficiale vor fi discutate progresele obținute de către Chișinău și Tiraspol în procesul de implementare a angajamentelor stabilite în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și alte subiecte de actualitate de pe agenda procesului de negocieri.

De asemenea, discuțiile se vor axa pe prioritățile în procesul de reglementare transnistreană pentru perioada următoare.

Reamintim că administrația separatistă de la Tiraspol a anunțat că intenționează să pună în discuție subiectul extinderii controlului comun moldo-ucrainean pe sectorul transnistrean de frontieră, la ședința „5+2” de la Roma.

Vă mai reamintim că datorită ultimilor ședințe în formatul „5+2” a fost posibilă semnarea mai multor protocoale între Chișinău și Tiraspol pe subiectele din pachetul Berlin plus.

Ultima rundă de negocieri în formatul “5+2” s-a desfăşurat în perioada  27-28 noiembrie 2017, la Viena, sub egida Președinției Austriei în OSCE.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: