• Bucuresti 2º C
  Baia Mare 1º C
  Brasov 2º C
  Cluj-Napoca -2º C
  Constanta 7º C
  Craiova 0º C
  Galati 2º C
  Iasi -1º C
  Suceava -3º C
  Timisoara -1º C
 • 1 EUR = 4.6540 LEI
  1 USD = 4.1197 LEI
  1 GBP = 5.1867 LEI
  1 CHF = 4.1341 LEI
  1 HUF = 1.4376 LEI
  1 BGN = 2.3796 LEI
  1 JPY = 3.6288 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” începe astăzi la Roma

29 Mai, 09:12

Astăzi la Roma, Italia, începe o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”. La ședință Republica Moldova va fi reprezentată de către vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

transnistria

Reuniunea va fi prezidată de Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Italiei pentru reglementarea transnistreană, Franco Frattini.

Întâlnirea, denumită oficial „Conferința permanentă pentru probleme politice în cadrul procesului de negociere pentru reglementarea transnistreană în formatul 5+2” va reuni reprezentanți ai părților, mediatorilor și observatorilor în cadrul negocierilor.

Potrivit unui comunicat al Biroului de Reintegrare, în cadrul reuniunii oficiale vor fi discutate progresele obținute de către Chișinău și Tiraspol în procesul de implementare a angajamentelor stabilite în așa-numitul pachet Berlin plus, precum și alte subiecte de actualitate de pe agenda procesului de negocieri.

De asemenea, discuțiile se vor axa pe prioritățile în procesul de reglementare transnistreană pentru perioada următoare.

Reamintim că administrația separatistă de la Tiraspol a anunțat că intenționează să pună în discuție subiectul extinderii controlului comun moldo-ucrainean pe sectorul transnistrean de frontieră, la ședința „5+2” de la Roma.

Vă mai reamintim că datorită ultimilor ședințe în formatul „5+2” a fost posibilă semnarea mai multor protocoale între Chișinău și Tiraspol pe subiectele din pachetul Berlin plus.

Ultima rundă de negocieri în formatul “5+2” s-a desfăşurat în perioada  27-28 noiembrie 2017, la Viena, sub egida Președinției Austriei în OSCE.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: