• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

O biserică ridicată fără autorizaţie de construcţie, în eparhia lui Teodosie, trebuie demolată

14 Decembrie, 12:30

Biserica din Constanţa este cunoscută ca „biserica de pe trotuar“, fiind una dintre mai multe locaşuri de cult construite de Arhiepiscopia Tomisului fără nicio autorizaţie, potrivit adevarul.

teodosie

În urmă cu un an, judecătorii Judecătoriei Constanţa au decis desfiinţarea lucrărilor de construcţie realizate fără autorizaţie de Arhiepiscopia Tomisului, în speţă fiind vorba despre o biserica „Izvorul Tămăduirii” construită la marginea trotuarului de pe Bulevardul Tomis din municipiul Constanţa. Luni, 13 decembrie, Tribunalul Constanţa a decis definitiv că această biserică trebuie demolată.

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Primarul municipiului Constanţa în contradictoriu cu pârâta Arhiepiscopia Tomisului. Obligă pârâta să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie de construire la imobilul situat în Constanţa, B-dul Tomis nr. 322, zona Macul Roşu, jud. Constanţa, în termen de 90 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, spun magistraţii.

De asemenea, judecătorii autorizează primăria să desfiinţeze lucrările de construcţie realizate fără autorizaţie în cazul în care Arhiepiscopia nu pune în aplicare sentinţa în termenul acordat. Cheltuielile de demolare vor fi suportate de Arhiepiscopia Tomisului.

Conform Arhiepiscopiei Tomisului, biserica din zona Macul Roşu a fost ridicată imediat după venirea ÎPS Teodosie în Constanţa. În anul 2002, s-a construit aici un „paraclis de lemn, cu o lungime de 21 de metri şi o lăţime de 7 metri”.

Biserica este cunoscută ca „biserica de pe trotuar”, fiind una dintre mai multe locaşuri de cult construite de Arhiepiscopie fără nicio autorizaţie.

Arhiepiscopia Tomisului nu are deocamdată comentarii legat de acest subiect, deoarece decizia nu a ajuns încă la instituţie. Instanţa prevede un termen de 90 de zile pentru demolarea construcţiei ilegale.  De partea cealaltă a bulevardului, în apropiere, există o altă biserică, ridicată la limita trotuarului, înghesuită între un bloc de locuinţe şi o staţie PECO. Biserica poartă hramul Sfântul Haralambie şi are ca paroh un preot venit din zona natală a lui IPS Teodosie, apropiat al acestuia.

foto: Călin Gavrilaş

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: