• Bucuresti 29º C
  Baia Mare 26º C
  Brasov 27º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 27º C
  Iasi 27º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.6288 LEI
  1 USD = 3.9524 LEI
  1 GBP = 5.2780 LEI
  1 CHF = 3.9799 LEI
  1 HUF = 1.4479 LEI
  1 BGN = 2.3667 LEI
  1 JPY = 3.6100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nu au fost alocaţi bani pentru plata burselor pe vară

07 Iulie, 17:32

Liga Studenţilor (LS IAŞI) arată într-un comunicat de presă că studenții nu își vor primi bursele în această vară pentru că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

bani

Potrivit sursei citate, bursele studenţeşti promise pentru vara aceasta ar putea fi virate la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie.

„În urma modificării OUG 2/2017 şi a publicării Ordinului Ministrului Educaţiei Naţionale nr. 4104 din 21.06.2017 prin care se modifică criteriile generale de acordare a burselor şi a alor forme de sprijin material pentru studenţii din învăţământul superior de stat, bursele studenţilor, indiferent de tipul acestora (de merit, performanţă sau sociale), se vor acorda pe toată durata anului universitar, inclusiv pe perioada vacanţelor şi a sărbătorilor legale. Deşi studenţii au acest drept recunoscut, universităţile îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract instituţional cu Ministerul Educaţiei Naţionale prin care acesta din urmă, în calitate de ordonator principal de credite, distribuie fondul de burse în funcţie de numărul de studenţi bugetaţi, către universităţile de stat, în urma aprobării bugetului de stat la începutul acestui an”, arată LS Iași.

„Anumite federaţii studenţeşti au dezinformat în mod grav studenţii, comunicând în spaţiul public faptul că bursele vor fi virate începând cu finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie. În lipsa unei alocări bugetare, care se poate face doar la o rectificare bugetară, universităţile nu au resursele necesare de a vira bursele. Pe viitor, îi îndemnăm pe studenţi să privească cu mai multă prudenţă promisiunile deşarte ale unor lideri de partid cu probleme penale şi girate din interes de anumite organizaţii studenţeşti influenţate politic” a declarat Cosmin-Teodor Cotos, vicepreşedinte al Ligii Studenţilor (LS Iași).

 

Citeste mai mult despre: bani, burse, plată, Vară
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: