Potrivit Novaya Gazeta care citează surse din pretinsa republică, Kremlinul era îngrijorat de faptul că Zaharcenko încerca să concentreze toate fluxurile financiare în mâinile sale.

La începutul lunii iulie, Moscova a cerut dezarmarea grupărilor controlate de Zaharcenko și pe care localnicii le numeau „comandouri pentru sechestrarea proprietăților”.

Alexandr Zaharcenko a fost ucis în seara zilei de 31 august într-un local dintr-un cartier rezidențial din Donețk. Potrivit surselor datelor anchetei bomba a cărei putere a fost de circa 800 de grame de trotil a fost plasată într-un felinar din local, aceasta a fost detonată înadă ce Zaharcenko a trecut pragul restaurantului. Alături de Alexandr Zaharcenko a murit și unul dintre gărzile lui de corp, și a fost rănit și așa-numitul ministru Impozitelor și taxelor (ministru de Finanțe) din Donețk, un apropiat al fostului lider separatist.

Separatiștii și Moscova au acuzat Kievul de atentat asupra lui Zaharchenko, în același timp Procuratura Generală a Ucrainei a clasat dosarul penal pe numele lui fostului lider separatist care era acuzat de terorism.

Sursa: deschide.md