• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Noul ambasador al SUA la Bucureşti, primit la Palatul Cotroceni

21 Septembrie, 18:45

Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, i-a prezentat, luni, la Palatul Cotroceni, scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis.

klemm iohannis

La finalul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, la care au participat consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Lazăr Comănescu și Laurenţiu Ștefan și secretarul de stat în MAE Daniel Ioniţă, șeful statului și noul ambasador al SUA în România au avut o întrevedere.

Hans Klemm a venit, luni, la Palatul Cotroceni împreună cu însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Dean Thompson. El a fost primit în cursul zilei de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Şi noul ambasador al României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, şi-a prezentat, pe 18 septembrie, scrisorile de acreditare preşedintelui SUA, Barack Obama, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Casa Albă.

Klemm a publicat luni pe Facebook un mesaj video în care afirmă că este preocupat de consolidarea parteneriatului pentru securitate, dar și de sprijinirea respectării statului de drept și a luptei împotriva corupției.

"După mai mult de 30 de ani ca diplomat, sunt profund onorat că președintele Obama m-a ales să reprezint America în România. Interesul față de țara dumneavoastră mi-a fost trezit de profesorul meu din universitate, Matei Călinescu, distinsul și regretatul scriitor și critic literar român. De atunci sunt fermecat de cultura, limba și istoria României. Astăzi avem aceeași viziune: o Europă întreagă, liberă și în pace. Ca ambasador, țelul meu e să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate și să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției. Voi lucra să extind comerțul bilateral și investițiile și să întăresc relațiile dintre poporul american și poporul român. Eu și soția mea, Mari, abia așteptăm să vizităm frumoasa dumneavoastră țară și orașele pline de viață și să ne întâlnim în scurt timp", a afirmat în limba română Hans Klemm.

Noul ambasador al SUA in Romania a ajuns duminica noaptea in Bucuresti.Klemm a sosit cu doua zile inainte ca presedintele Iohannis sa plece intr-o vizita in SUA, la Adunarea Generala ONU.

Hans Klemm a depus miercuri, 16 septembrie, juramantul in calitate de ambasador al SUA in Romania, intr-o ceremonie la care a participat secretarul de stat american, John Kerry.

Nominalizat pentru postul de ambasador al SUA la Bucureşti de preşedintele Barack Obama în 24 martie, diplomatul Hans G. Klemm a fost audiat în Comisia de Politică Externă a Senatului american în 23 iulie. Senatul Statelor Unite l-a confirmat în acest post pe 5 august.

SUA nu au mai avut ambasador in Romania din 14 decembrie 2012, cand a incetat mandatul lui Mark Gitenstein. In acest timp, ambasada a fost condusa de insarcinatul cu afaceri. Duane C. Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit atunci însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. Din 17 iulie 2014, Dean Thompson a devenit însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA.

Intr-un mesaj facut public duminica, 20 septembrie, cu cateva ore inainte de sosirea noului ambasador, Ambasada SUA isi reafirma sprijinul pentru procurorii anticoruptie, pe fondul criticilor aduse de premierul Victor Ponta procurorului care l-a trimis in judecata in dosarul Rovinari - Turceni.

***

Hans G. Klemm, diplomat de carieră, a fost consilier al subsecretarului pentru Management, la Departamentul de Stat. Anterior, în perioada 2012-2015, el a fost principalul asistent al secretarului în Biroul pentru Resurse Umane al Departamentului de Stat, iar înainte de această funcţie a ocupat postul de coordonator pentru Statul de Drept şi Respectarea Legii la ambasada din Kabul, în Afganistan (2010-2012).

Klemm a fost ambasador al Statelor Unite în Timorul de Est din 2007 până în 2010 şi ofiţer de rangul doi pentru Afaceri Economice la Ambasada americană din Tokyo, în perioada 2006-2007. Din 2004 până în 2006, el a fost director adjunct al Biroului pentru Dezvoltarea carierei, în Biroul pentru Resurse Umane.

Între 2000 şi 2001, Klemm a fost director adjunct al Biroului pentru UE şi Afaceri Regionale din cadrul Biroului pentru Afaceri europene şi eurasiatice.

Klemm a ocupat şi poziţii în Germania, Japonia, Coreea de Sud şi Trinidad Tobago, în cadrul Departamentului de Stat.

Este absolvent al Universtăţii Indiana şi are o diplomă de master la Universitatea Stanford.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: