• Bucuresti 24º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 22º C
  Craiova 25º C
  Galati 24º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 23º C
 • 1 EUR = 4.7612 LEI
  1 USD = 4.2560 LEI
  1 GBP = 5.3976 LEI
  1 CHF = 4.2429 LEI
  1 HUF = 1.4596 LEI
  1 BGN = 2.4344 LEI
  1 JPY = 3.8834 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova a depus jurământul

12 Octombrie, 14:54

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, a depus jurământul la Departamentul de Stat din Washington.

ambasador

Despre acest lucru este anunțat într-o postare pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova. În același mesaj se mai spune că ambasadorul Hogan va sosi la Chişinău la sfârşitul lunii curente.

Hogan este originar din statul Virginia și a activat în calitate de diplomat încă din anul 1997. În prezent, este secretar executiv adjunct al Departamentului de Stat al Statelor Unite, funcție pe care o deține din 2017.

Potrivit site-ului Casei Albe, noul amabsador este unul dintre specialiștii Departamentului de Stat pe zona Europei de Est, aflându-se în diferite misiuni în Federația Rusă sau Azerbaidjan, timp în care a demonstrat că posedă calități de lider și abilități de management, inovare și comunicare.

Are studii la University of Pittsburgh (Universitatea din Pittsburgh) și Princeton University’s Woodrow Wilson School of Public and International Affairs (Școala de Afaceri Publice și Internaționale Woodrow Wilson a Universității Princeton).

Diplomatul care ar urma să ajungă la Chișinău este posesorul mai multor premii meritorii de onoare oferite de Departamentul de Stat și vorbește limba rusă și spaniolă.

Derek J. Hogan îl va înlocui pe James D. Pettit care s-a născut și a crescut în statul Iowa. Tatăl său a fost preot protestant. În 1978, viitorul diplomat a absolvit Universitatea din Iowa specializându-se în studiile internaționale și Rusia.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ambasador, juramant, Republica Moldova, SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: