• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nou val de imigranți

27 Noiembrie, 20:36

Alți aproximativ 4.000 de migranți au debarcat vineri dimineață în portul Pireu din Grecia, după ce în zilele trecute numărul lor scăzuse considerabil din cauza condițiilor meteo, cei mai mulți declarându-se hotărâți să-și continue călătoria către vestul Europei parcurgând ruta Balcanilor, deși Macedonia îi oprește la graniță pe toți cei care nu sunt sirieni, irakieni sau afgani, transmite AFP, citată de Agerpres.

imigranti

"Mă duc înspre Macedonia și voi vedea ce se va întâmpla", spune un geolog iranian, aceeași intenție având-o și un cuplu cu bebeluș, de asemenea din Iran. Alături de ei se află și numeroși pakistanezi sau africani, ce riscă de asemenea să rămână blocați la granița greco-macedoneană, în această situație găsindu-se acolo peste o mie de migranți veniți mai ales din Iran, Somalia, Pakistan sau Bangladesh.

Autoritățile din Macedonia au decis să accepte numai trecerea refugiaților proveniți din Siria, Irak și Afganistan, după o decizie similară luată de celelalte state traversate de migranți pe ruta balcanică. Acestea au reacționat astfel ca urmare a tendinței statelor vest-europene de a limita primirea migranților economici, respectiv cei care nu provin din zone de conflict și în cazul cărora este evident că vin în Europa doar pentru un trai mai bun.

Un grup de circa 200 de migranți blocați la graniță au încercat joi să pătrundă cu forța pe teritoriul Macedoniei. Ei au dărâmat un gard de sârmă ghimpată și au aruncat cu pietre în polițiștii macedoneni, în timp ce aproximativ zece migranți iranieni sunt de mai multe zile în greva foamei.

Migranții ce parcurg ruta Balcanilor pornesc din Turcia, traversând cu bărci pneumatice o porțiune din Marea Egee, și debarcă în insulele grecești. Cei mai mulți trec prin insula Lesbos, situată la circa 20 de kilometri de coastele Turciei, iar de acolo sunt transportați organizat de autoritățile grecești cu feriboturile către portul Pireu, la Atena, și apoi către granița cu Macedonia, de unde își continuă călătoria prin Europa, destinația preferată a celor mai mulți fiind Germania.

Citeste mai mult despre: Grecia, imigranti, macedonia
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: