• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0189 LEI
  1 GBP = 5.5210 LEI
  1 CHF = 4.5279 LEI
  1 HUF = 1.3547 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.8734 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Notre Dame, după incendiu

16 Aprilie, 11:10

Incendiul de la Catedrala Notre Dame, din Paris, a fost stins de pompieri după aproape de nouă ore de lupte cu flăcările. Din fericire, pagublele sunt mai mici decât s-a crezut iniţial.

notre dame

Incendiul a izbucnit la acoperişul Catedralei Notre Dame, iar turnul acesteia s-a prăbuşit. Flăcările au înghițit partea superioară a catedralei, incluzând cele două turnuri de clopot și vârful, care s-au prăbușit.

Insula Île de la Cité, pe care se află Notre Dame, a fost evacuată. Incendiul a fost stins după aproape nouă ore de luptă cu flăcările, după care au apărut şi primele imagini din interiorul Catedralei.

Preşedintele Emmanuel Macron a transmis că „vom recontrui această catedrală împreună”, iar un apel internaţional de strângere de fonduri pentru asta a fost lansat. "Ceea ce este mai rău s-a evitat, chiar dacă bătălia nu a fost în totalitate câştigată", a declarat şeful statului la faţa locului, pe treptele edificiului sinistrat. Însă "vom reconstrui această catedrală", a promis el.

Pe de altă parte, încă nu se ştie cum va rezista structura edificiului, a declarat marţi dimineaţa Laurent Nunez, secretar de stat în Ministerul de Interne al Franţei. "În cursul zilei de marţi, va avea loc o întrunire cu experţi, arhitecţi ai construcţiilor din Franţa pentru a încerca să stabilim dacă structura este stabilă şi dacă pompierii pot intra pentru a-şi continua misiunea", a declarat Nunez.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: