• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 27º C
  Brasov 25º C
  Cluj-Napoca 26º C
  Constanta 23º C
  Craiova 28º C
  Galati 25º C
  Iasi 26º C
  Suceava 25º C
  Timisoara 29º C
 • 1 EUR = 4.8583 LEI
  1 USD = 4.1224 LEI
  1 GBP = 5.2937 LEI
  1 CHF = 4.5057 LEI
  1 HUF = 1.3385 LEI
  1 BGN = 2.4840 LEI
  1 JPY = 3.9588 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Noii miniştri îşi preiau mandatele, unii în prezenţa lui Iohannis şi Orban

05 Noiembrie, 13:19

Noii miniștri își vor prelua în scurt timp portofoliile, iar alături de unii dintre ei vor fi noul premier Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. Liberalii pregatesc prima ședință de guvern oficială, iar primul act normativ va fi OUG pentru restructurarea ministerelor, iar următoarea prioritate e rectificarea bugetară. Zeci de agenții vor dispărea, se vor tăia din cheltuieli la ministere.

3wtwet

Totodată, Liberalii pregătesc măsuri pentru pensiile şi salariile românilor.

Preşedintele Klaus Iohannis merge astăzi la mai multe ministere pentru a fi alături de mai mulţi miniştrii ai Cabinetului Orban la prelurea mandatului. La ora 11, şeful statului va fi prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Externe de către Bogdan-Lucian Aurescu. Va merge apoi la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Afacerilor Interne de către Marcel Ion Vela, la sediul MAI. La 12.30, Klaus Iohannis va fi prezent la ceremonia de preluare a mandatului de Ministru al Apărării Naționale de către Ionel Nicolae Ciucă, la MApN. Ultima oprire este la sediul Ministerului Justiţiei, unde Cătălin Predoiu va prelua mandatului de ministru al Justiției.

Ludovic Orban a devenit premier datorită celor 240 de voturi primite în Parlament, în condițiile în care avea nevoie de minimum 233. Noul guvern s-a instalat deja la Palatul Victoria, iar la prima ședință a participat și președintele Klaus Iohannis. Asta după ce mai întâi, premierul și miniștrii au depus jurământul la Cotroceni.

"Va multumim că ne-ati insotit la aceasta prima reuniune informală a Guvernului. Va invit sa ne adresati cateva cuvinte si oricand considerati că există temeri serioase sa participati la sedintele de Guvern vă aşteptăm cu drag", a spus noul premier Ludovic Orban.

"Multumesc pentru invitaţia de a vă însoţi aici la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit şi va doresc mult succes chiar daca mandatul e unul scurt. Eu sunt convins ca o sa fie unul puternic si de succes. Vă doresc numai bine tuturor", a răspuns preşedintele Klaus Iohannis.

Sedința a avut loc după ce noul guvern a depus jurământul în fața președintelui României.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: