• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 33º C
  Brasov 30º C
  Cluj-Napoca 32º C
  Constanta 29º C
  Craiova 33º C
  Galati 33º C
  Iasi 31º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 34º C
 • 1 EUR = 4.7216 LEI
  1 USD = 4.2706 LEI
  1 GBP = 5.2121 LEI
  1 CHF = 4.3268 LEI
  1 HUF = 1.4384 LEI
  1 BGN = 2.4142 LEI
  1 JPY = 4.0058 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Noii miniştri din Guvernul Dăncilă au depus luni jurământul

10 Iunie, 20:35

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcție a ministrului Justiției, a ministrului Fondurilor Europene și a ministrului pentru Românii de Pretutindeni a avut loc luni, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni.

Iohannis

Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero au depus jurământul pentru preluarea portofoliilor Justiţiei, Fondurilor Europene şi Românii de Pretutindeni.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a făcut nicio declaraţie după ceremonie. El doar le-a strâns mâinile lui Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, premierului Viorica Dăncilă şi celorlalţi miniştri prezenţi şi a părăsit sala de ceremonii.

Noii titulari de la Justiţie, Dezvoltare şi de la Ministerul pentru românii de pretutindeni - Ana Birchall, Roxana Mânzatu şi Natalia Intotero - depun luni jurământul la Cotroceni.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins oficial, vineri, propunerea lui Titus Corlăţean pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României. ”Nu se bucură de o reputaţie neştirbită, cerinţă esenţială”, a transmis, Iohannis, făcând referire la faptul că, pe vreme când era ministru de Externe, Titus Corlăţean ”a gestionat defectuos activităţi din domeniul său de competenţă”.

Peşedintele Iohannis a acceptat celelalte propuneri făcute de Viorica Dăncilă şi a semnat decretele aferente, luni de la ora 17.00 urmând să depună jurământul.

- Decret pentru revocarea doamnei Ana Birchall din funcţia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României;

- Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Ana Birchall, ministrul justiţiei;

- Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene;

- Decret pentru numirea în funcţia de membru al Guvernului a doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: