• Bucuresti 18º C
  Baia Mare 13º C
  Brasov 13º C
  Cluj-Napoca 12º C
  Constanta 12º C
  Craiova 19º C
  Galati 16º C
  Iasi 12º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 14º C
 • 1 EUR = 4.7525 LEI
  1 USD = 4.1872 LEI
  1 GBP = 5.5474 LEI
  1 CHF = 4.1854 LEI
  1 HUF = 1.5116 LEI
  1 BGN = 2.4300 LEI
  1 JPY = 3.7562 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ninsori, viscol şi drumuri închise în Bulgaria şi Bosnia şi Herţegovina

22 Martie, 21:51

Bulgaria va fi afectată joi şi vineri de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, însoțite de vânt puternic, avertizează MAE.

trafic

Ministerul român de Externe avertizează şi că în Bosnia și Herțegovina circulația pe drumurile publice se desfășoară în condiții de iarnă și au fost impuse restricții pe multe drumuri.

În perioada 22-23 martie 2018, Bulgaria va fi afectată de căderi însemnate de precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, însoțite de vânt puternic. În perioada imediat următoare temperaturile vor scădea brusc, vor mai fi precipitații sub formă de ninsoare și ploaie, iar, în partea de nord a Bulgariei, acestea vor fi însoțite de vânt puternic, ceea ce va duce la apariția viscolului. Au fost emise următoarele coduri de atenționare meteorologică:
 • Cod portocaliu de precipitații sub formă de ninsoare și vânt puternic în regiunile: Vidin, Vrața, Montana, Pleven, Loveci, Sofia, Sofia-Regiune, Pernik, Kjustendil, Gabrovo, Veliko Târnovo, Ruse, Târgoviște, Razgrad, Șumen, Silistra, Dobrich și Varna. Stratul de zăpadă va atinge 15-30 cm și vor fi condiții de viscolire a zăpezii;
 • Cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare în regiunile: Blagoevgrad, Pazardjik, Plovdiv, Stara Zagora, Haskovo, Kârdjali, Yambol, Sliven și Burgas. Cantitatea de precipitații va înregistra valori de 15-20 litri/m2. Stratul de zăpadă va atinge 5cm, iar în zonele montane 20 cm și vor fi condiții de formare a poleiului;
 • Cod galben de precipitații sub formă de ninsoare în regiunea Smolian. Cantitatea de precipitații va înregistra valori de 15-35 litri/m2. Stratul de zăpadă va atinge 30 cm și vor fi condiții de formare a poleiului.

Se recomandă ca șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de poliție aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codului de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării troienelor de zăpadă sau a vizibilității reduse în condiții de viscol puternic.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: