• Bucuresti 25º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 21º C
  Craiova 23º C
  Galati 24º C
  Iasi 24º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 24º C
 • 1 EUR = 4.7432 LEI
  1 USD = 4.2921 LEI
  1 GBP = 5.3799 LEI
  1 CHF = 4.3319 LEI
  1 HUF = 1.4261 LEI
  1 BGN = 2.4252 LEI
  1 JPY = 3.9747 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nimic nou de la Dodon. Vrea o coaliție între partide, nu o majoritate cu independenți și transfugi

25 Februarie, 16:35

Președintele R. Moldova, Igor Dodon susține că în viziunea sa o majoritate parlamentară în următorul Legislativ poate fi formată numai în baza colaiției partidelor și nicidecum una formată dintr-un partid candidați independenți și transfugi.

Dodon

Declarația a fost făcută de președintele Dodon în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc în această după-amiază.

„La această etapă sunt rezultatele preliminare care arată că au intrat în parlament patru partide și nici unul nu a acumulat majoritatea. Din câte cunosc au fost depuse mai multe contestații și așteptăm ca ele să fie soluționate. Potrivit legislației electorale, sunt la dispoziție aproximativ 17-18 zile adică până pe 13-14 martie vom ști dacă acest scrutin electoral este legitim sau nu”, a declarat Dodon.

Șaful statului a adăugat că noul Legislativ, pentru a fi declarat legitim cel puțin 2/3 din mandate trebuie validate.

„Potrivit legislației, până 26 martie președintele va convoca Parlamentul pentru a recunoaște noua legislatură. În caz că alegerile nu vor fi declarate legitime nu mai târziu de 90 de zile vor fi declarate alegeri anticipate. Voi fi disponibil să mă întâlnesc cu fiecare candidat care va intra în Parlament dar numai după ce aceste alegeri vor fi declarate valide”, a adăugat Igor Dodon

Președintele a ținut să sublinieze că, în opinia sa, varianta corectă este coaliția între partide și nu partid - candidați independenți sau transfugi: „în caz contrar voi cere dizolvarea parlamentului.”

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: