• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9449 LEI
  1 USD = 4.3614 LEI
  1 GBP = 5.9178 LEI
  1 CHF = 4.7821 LEI
  1 HUF = 1.3843 LEI
  1 BGN = 2.5283 LEI
  1 JPY = 3.8290 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicușor Dan, după discuția de la Guvern: Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului

22 Martie, 15:53

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a precizat că în cadrul discuției desfășurate luni la Guvern s-a încercat găsirea acelor „măsuri efective” prin care să fie evitată intrarea Bucureștiului în carantină.

nicusor dan

Ce a declarat Nicușor Dan despre o eventuală carantinare a Bucureștiului, după discuția purtată la Guvern

„Am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă de reglementare, care să evite carantinarea Bucureștiului”, spune edilul.

Întrebat s-a luat vreo secundă în considerare carantinarea zonală a unor sectoare din Capitală, primarul general Nicușor Dan a afirmat: „Nu s-a vorbit în această discuție de carantinare zonală”.

„Sunt două chestiuni. Una, ce v-am spus mai devreme, o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea, pentru că am văzut cu toții – și dumneavoastră ați relatat – locurile unde nu se respectă legea și pentru care sancțiunea este foarte greu să fie aplicată, și acesta este atributul autorităților naționale. În ceea ce privește autoritățile locale, controlul pe măsurile care există în acest moment, controlul pe fiecare din secțiuni și, în cazul Primăriei Capitalei, e vorba de Poliția Locală și de transportul în comun”, a adăugat Nicușor Dan.

Referitor la funcționarea transportului public în eventualitatea în care Capitala este carantină, Nicușor Dan a explicat: „Așa cum am spus, încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”.

Întrebat ce va face în ceea ce privește Poliția Locală, având în vedere că a declarat că se dorește intensificarea controalelor, primarul general al Capitalei a declarat: „Există raportări pe fiecare dintre linii din partea operatorilor de transport public STB, acolo unde șoferii știu că nepurtatul măștii este mai intens și acolo o să trimitem Poliția Locală”.

Despre agenții economici care nu respectă regulile și eventuale acțiuni în acest sens, dat fiindcă amenzile nu par să aibă efectul scontat, el a zis: „Exact. V-am spus, aici e vorba de autoritățile naționale, care au în vedere înăsprirea sancțiunilor”.

Ce spunea premierul Florin Cîțu despre o eventuală carantinare a Capitalei, înainte de discuția de la Palatul Victoria

Tot luni, dar anterior discuției de la Guvern, și premierul Florin Cîțu fusese întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la carantinarea Capitalei și dacă și-a schimbat opinia în acest sens, având în vedere că Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a declarat că posibilitatea introducerii unei măsuri de acest gen nu poate fi exclusă și că pare că aceasta este direcția spre care ne îndreptăm.

„Personal, vă aduc aminte ce am spus anul trecut. Eu vă spun opinia mea personală. Am vrut să păstrăm economia deschisă pentru că doar așa putem să plătim costul pandemiei. Avem nevoie de o economie deschisă. Am găsit soluții anul trecut pentru a menține economia deschisă. Personal, bineînțeles că îmi doresc să nu ajungem la o situație de carantinare. Ascult toate opiniile specialiștilor, așa am făcut și când a fost vorba de deciziile din ultima perioadă. Decizia o luăm după aceea. Opiniile care vin de la Ministerul Sănătății sunt importante și le vom lua în calcul, dar decizia o vom lua după ce am ascultat toate opiniile, de aceea aștept și discuțiile cu prefecții, discuțiile cu primarii de sectoare ș.a.m.d”, a răspuns prim-ministrul.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: