• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.0148 LEI
  1 GBP = 5.5099 LEI
  1 CHF = 4.5251 LEI
  1 HUF = 1.3641 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.8830 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicolai despre cazul Snowden: Vorbim de incapacitatea nostră de a garanta standardele democratice

04 Iulie, 15:26

NORICA NICOLAI - PNL - CONFERINTA

Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care condamnă atitudinea oficialilor americani vis-a-vis de statele membre ale Uniunii Europene, în urma scandalului provocat de presupusele acte de spionaj ale Agenţiei Naţionale de Securitate asupra ambasadelor europene.

Eurodeputatul PNL Norica Nicolai a susţinut joi o alocuţiune în Parlamentul European, prin care subliniază faptul că o simplă rezoluţie este „un act de indignare şi fariseism” insuficient faţă de presupusele acte de spionaj săvârşite de statul American.  

Ea solicită  ca serviciile secrete naţionale să-şi facă cunoscută capacitatea de a îi proteja pe cetăţeni.  

”Consider această dezbatere un simplu exercițiu de indignare și de fariseism. De indignare pentru că nu îi voi vedea finalitatea prea curând, de fariseism, pentru că din 1970 când am fost confruntați cu scandalul Echelon, Uniunea Europeană, statele membre, Comisia Europeană, au deplâns, au condamnat, dar au fost incapabile să ia o decizie. Nu cred că vorbim despre un caz de spionaj, ci vorbim de incapacitatea noastră de a aduce la împlinire și de a garanta standardele democratice pentru cetățenii noștri”, a explicat Nicolai, care este și vicepreședinte al Subcomisiei de Securitate și Apărare a legislativului european.

Europarlamentarul PNL a subliniat faptul că acest eveniment trebuie să ridice un semnal de alarmă şi în privinţa politicilor industriale, care ar trebui guvernate de moralitate şi onestitate.

”Nu știm dacă domnul Snowden este un trădator sau este un om de bună-credință care dorește să protejeze drepturile omului. Am fi știut în cazul în care campioanele democrației europene, măcar unul din statele membre i-ar fi acordat azil politic, dar nu este cazul. (...) Cred că trebuie să vorbim despre principiul care trebuie să guverneze industria și anume: onorabilitatea, onestitatea, moralitatea produselor industriale, care întotdeauna o iau înaintea reglementărilor legale pe care noi suntem incapabili să le implementăm”, a conchis Nicolai.

 

Citeste mai mult despre: Norica Nicolai, PE, Snowden
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: