• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9212 LEI
  1 USD = 4.1382 LEI
  1 GBP = 5.6712 LEI
  1 CHF = 4.4671 LEI
  1 HUF = 1.3732 LEI
  1 BGN = 2.5161 LEI
  1 JPY = 3.7739 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicolae Popescu: Sunt un ministru de externe apolitic și voi lucra pentru întregul stat

12 Iunie, 09:10

Nicu Popescu, ministru al afacerilor interne și integrării europene în Guvernul condus de Maia Sandu, spune că nu este un ministru politic și că va lucra în calitate de ministru care reprezintă întregul stat. Popescu dă asigurări că ministerul și Guvernul nou numit promovează integrarea europeană a Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute la TV8.

Nicolae Popescu

„Eu astăzi am avut o întrevedere și cu președintele Igor Dodon. Am discutat despre acest lucru și președintele a fost foarte explicit asigurându-mă că domnul președinte și Partidul Socialiștilor nu-și doresc revizuirea a niciunui acord internațional semnat de Republica Moldova, inclusiv a Acordului de Asociere cu UE”, a declarat el.

Popescu spune că primește zeci de mesaje din interiorul Ministerului de Externe care spun că așteaptă momentul în care să-și poată relua activitatea.

„Diplomații noștri trebuie să meargă în delegații, trebuie să semneze și să negocieze acorduri și acum nimeni nu-i primește pentru că nimeni nu recunoaște Guvernul care nu cedează instituțiile statului”, a declarat el.

Potrivit lui, atât timp cât este blocată activitatea ministerului, situația din țară se deteriorează, iar diplomația poate fi reluată abia în septembrie, când funcționarii occidentali revin din vacanță. Nicolae Popescu spune că acest lucru are influență și asupra deblocării asistenței macrofinanciare din partea Uniunii Europene.

„Dacă noi nu ne mișcăm în următoarele două săptămâni, vara este pierdută și trei luni de diplomație vor fi pierdute”, spune el.

Despre asistența macrofinanciară Nicolae Popescu spune că banii nu vor veni la un Guvern nerecunoscut.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: