• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8745 LEI
  1 USD = 4.0209 LEI
  1 GBP = 5.5894 LEI
  1 CHF = 4.4406 LEI
  1 HUF = 1.3497 LEI
  1 BGN = 2.4923 LEI
  1 JPY = 3.7804 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicolae Negru: După toate semnalmentele ne îndreptăm spre alegeri anticipate

10 Aprilie, 13:20

După declarațiile de ieri ale socialiștilor, care au înaintat mai multe condiții pentru eventualii parteneri de coaliție, se poate deduce că „nu vom avea o coaliție PSRM-PD, decât dacă democrații vor alege să se sinucidă politic”, Nicolae Negru.

Negru

„După toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate”, afirmă Nicolae Negru, care crede că jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri va continua, pentru că „nimeni nu dorește să apară ca declanșator al alegerilor anticipate”.

„După declarațiile de ieri ale socialiștilor, se poate deduce că nu vom avea o coaliție PSRM-PD, decât dacă democrații vor alege să se sinucidă politic. Cedarea funcției de ministru al Apărării lui Dodon va însemna sfârșitul relațiilor normale cu NATO, suspendarea proiectelor de instruire și pregătire a militarilor noștri, de participare la exerciții militare comune, de asistență tehnică, de consolidare a securității și apărării, inclusiv a securității cibernetice ș.a. Și în politica externă, ministrul socialist va vorbi cu gura Moscovei, iar reprezentanții R. Moldova la ONU vor vota în interesul Rusiei, nu al Republicii Moldova. Vor avea de suferit inevitabil relațiile cu România și Ucraina. Anularea legii antipropagandă va umili public PD, ca și recunoașterea statutului de „limbă de comunicare interetnică” pentru limba rusă. Ar însemna că mergem pe calea pro-Rusia, nu pro-Moldova, după cum afirmă Plahotniuc. Cine îi va mai crede pe democrați că doresc să construiască un stat suveran și nu un vasal al Rusiei, o regiune a „lumii ruse”?”, întreabă Nicolae Negru.

Editorialistul nostru este de părere că, după toate semnalmentele, ne îndreptăm spre alegeri anticipate: „Și demersul de ieri al lui Pavel Filip cu noi promisiuni de asistență socială seamănă mai curând cu o nouă ofertă electorală, decât cu o „platformă” de negocieri”.

Nicolae Negru susține că și efortul Blocului „ACUM” de a împinge democrații în brațele socialiștilor pare să dea chix, scrie Ziarul Național.

„Acumiștii au spus că nu îi cheamă pe socialiști la negocieri, ci la „discuții”. Nu cred că ceea ce va respinge PD va accepta Blocul „ACUM”. Se mai poate conchide că e pe cale de a eșua efortul ciudat al acumiștilor și consilierilor blocului de a împinge PD în brațele PSRM, adică ale Moscovei. Iar jocul de-a invitațiile la discuții și negocieri cred că va continua, căci nimeni nu dorește să apară ca declanșator al alegerilor anticipate pe care nu le doresc cetățenii și care nu vor schimba nimic, decât că vor toca 100 de milioane de lei din buzunarul statului”, punctează Nicolae Negru.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: