• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9443 LEI
  1 USD = 4.3840 LEI
  1 GBP = 5.9238 LEI
  1 CHF = 4.7621 LEI
  1 HUF = 1.3742 LEI
  1 BGN = 2.5280 LEI
  1 JPY = 3.8393 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Nicolae Ciucă: Vom aproba un buget echilibrat, responsabil şi realist

20 Decembrie, 13:28

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, în deschiderea şedinţei de Guvern, că proiectul de buget pe 2022 care va fi aprobat astăzi este unul ”echilibrat, responsabil şi realist, capabil să răspundă nevoilor imperative de finanţare şi să consolideze economia, pe termne mediu şi lung, valorificând resursele financiare pe care Uniunea Europeană ni le oferă”.

ciuca

”Vom aproba un buget echilibrat, responsabil şi realist”, a spus premierul, în deschiderea şedintei de Guvern, el precizând că acesta a fost realizat în urma unui proces responsabil şi ţine cont de situaţiile dificile cu care se confruntă România.

”Bugetul pe 2022 răspunde atât aşteptărilor imediate cât şi unei viziuni de dezvoltare şi oportunităţilor viitoare ce au ca scop o viaţă mai bună pentru cetăţenii României”, a spus el.

Premierul a mai arătat că filosofia din construcţia bugetului se bazează pe predictibilitate şi stabilitate.

”Am reuşit, prin bugetul pe anul viitor, să menţinem o serie de pârghii care pîăstrează atractivitatea investitorilor pentru economia românească dar şi să pregătim investiţii majore, finanţate din fonduri naţionale şi europene”, a arătat Ciucă.

”Aşa cum ne-am angajat, nu vom creşte taxe şi impozite, nu vom pune presiune pe mediul de afaceri. Vom menţine regimul actual al IMM-urilor, şi toate măsurile aflate în vigoare pentru susţinerea antreprenorilor”, a afimat prim-ministrul.

Şeful Executivului a enumerat priorităţile din buget: reducerea birocraţiei, extinderea digitalizării şi reconsiderarea priorităţilor de finanţare, în acord cu agenda europeană.

Nicolae Ciucă a mai spus că prin bugetul pe 2022 s-a realizat cea mai mare alocare pentru investiţii din ultimii 32 de ani, dublul sumei investiţiilor realizate în 2019.

”Fondurile însumează 88,8 miliarde lei, reprezintă practic dublul sumei investiţiilor realizate în România în 2019”, a arătat el.

Potrivit premierului, infrastructura de transport este un obiectiv al agendei cetăţenilor. Astfel, investiţiile care vor primi finanţare în cursul anului viitor sunt: Autostrada Sibiu-Piteşti, Autostrada Lugoj-Deva, Autostrada Nădăşelu-Suplacu de Barcău-Borş, incusiv legătura cu centura Oradea, Autostrada A3, Autostrada kde centură sud a Capitalei, Autostrada de centură Nord a Capitalei, drumul expres Craiova-Piteşti, drumul expres Brăila-Galaţi, podul suspendat peste Dunăre.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: