• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9473 LEI
  1 USD = 4.1999 LEI
  1 GBP = 5.7880 LEI
  1 CHF = 4.5309 LEI
  1 HUF = 1.4085 LEI
  1 BGN = 2.5295 LEI
  1 JPY = 3.8197 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Negrescu: CE a acordat primele prefinanţări din PNRR mai multor state membre

04 August, 13:26

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a afirmat că au fost acordate primele prefinanţări de către Comisia Europeană către mai multe state membre şi anume 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia şi 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg.

negrescu

El a adăugat că este destul de probabil ca România să solicite un avand de numia 1,9 miliarde euro, chiar dacă putea primi mult mai mult, dacă avea proiecte mature.

„Comisia Europeană a acordat primele prefinanţări din planurile de redresare mai multor state europene: 2,2 miliarde de euro pentru Portugalia, 770 milioane de euro pentru Belgia şi 12,1 milioane de euro pentru Luxemburg. Din cauza guvernanţilor, România încă aşteaptă. Cel mai probabil ţara noastră va solicita un avans de doar 1,9 miliarde de euro deşi, dacă avea proiecte mature, putea să primească mult mai mult. Fiecare stat poate să primească 13% din granturi sub formă de avans, dar anumite state, precum Portugalia, au prezentat programe ambiţioase şi primesc sume mult mai mari”, a scris Victor Negrescu, miercuri pe Facebook.

Eurodeputatul PSD a mai spus că primele sume de prefinanţare vor ajunge în România la finalul anului, iar asta va duce la imposibilitatea cheltuirii adecvate a acestora in acest an.

„Primele sume din prefinanţare ar urma să ajungă la noi în ţară pe final de an, ceea ce va face aproape imposibilă cheltuirea lor adecvată în acest an şi riscă să conducă la irosirea sumei pe activităţi fără valoare adăugată. Solicităm Guvernului României să prezinte public un program clar şi o strategie coerentă şi detaliată cu privire la cheltuirea transparentă a fondurilor primite în avans”, a completat Negrescu.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: