• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9262 LEI
  1 USD = 4.0800 LEI
  1 GBP = 5.6770 LEI
  1 CHF = 4.4941 LEI
  1 HUF = 1.3738 LEI
  1 BGN = 2.5187 LEI
  1 JPY = 3.7392 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Negocierile ACUM-PSRM țin pasul sărbătorilor. „Dodon - frâna principală”

02 Mai, 15:27

Negocierile dintre blocul ACUM și PSRM bat pasul pe loc – fiecare dintre cele două forțe politice rămânând pe pozițiile sale. În timp ce socialiștii sunt gata să negocieze doar în contextul formării unei alianțe oficiale și a unui Guvern plenipotențiar, reprezentanții PPDA și PAS propun pornirea discuțiilor în cadrul unui grup de lucru, excluzând o coaliție de lungă durată.

Slusari

Contactat de reporterul Deschide.MD, vicepreședintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, a declarat că în perioada sărbătorilor de Paști „nu s-a întâmplat nimic” la nivelul negocierilor ACUM-PSRM.

Deputații noștri zilnic lucrează în Parlament. Nu văd pe nimeni altcineva acolo. Mingea este pe terenul PSRM. Noi suntem pregătiți să lucrăm în cadrul unui grup de lucru pentru a discuta agenda anti-oligarhică și formarea organelor de lucru ale Parlamentului. Repet, Andrei Năstase nu se ține de fotoliul de speaker și după votarea și promulgarea celor mai importante proiecte cu privire la dezoligarhizare el este gata să plece”, a menționat parlamentarul.

Potrivit lui Slusari, lipsa unui dialog dintre cele două forțe politice se datorează liderului neformal al PSRM, Igor Dodon.

Noi suntem gata să discutăm procesul de formare a unui Guvern funcțional. Dar, nu poate fi vorba despre o coaliție pe termen lung. Acest mesaj ultimativ intenționat a fost lansat de Dodon, știind că este irealizabil. Anume Dodon, la moment, este frâna principală pentru a începe dialogul pentru că îi este frică de stăpânul său Plahotniuc”, a precizat politicianul.

Amintim că blocul ACUM a propus crearea unui grup de lucru care să discute, până pe 25 aprilie, „inițiativele legislative de dezoligarhizare a statului și îmbunătățirea vieții oamenilor”. Potrivit formațiunii, grupul de lucru propus nu înseamnă formarea unei coaliții cu PSRM, însă astfel ACUM vrea „să înțeleagă dacă cei de la PSRM vor să participe la procesul de dezoligarhizare a statului votând pachetul de legi”.

Referitor la inițierea discuțiilor în cadrul grupului de lucru, secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, a reiterat poziția fracțiunii PSRM, precum că aceasta este disponibilă să discute formarea conducerii Parlamentului, examinarea propunerilor legislative propuse de ambele părți. Însă acest lucru poate fi inițiat doar în condițiile disponibilității celor de la ACUM de formare a unei coaliții stabile de guvernare în baza propunerilor înaintate de Consiliul republican al socialiștilor, cu scopul schimbării actualului sistem de guvernare și evitării declanșării alegerilor parlamentare anticipate.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, coalitie, negocieri, PSRM, Republica Moldova, sarbatori
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: