• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 32º C
  Brasov 29º C
  Cluj-Napoca 30º C
  Constanta 29º C
  Craiova 34º C
  Galati 31º C
  Iasi 32º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 35º C
 • 1 EUR = 4.6569 LEI
  1 USD = 4.0889 LEI
  1 GBP = 5.1960 LEI
  1 CHF = 4.1043 LEI
  1 HUF = 1.4370 LEI
  1 BGN = 2.3811 LEI
  1 JPY = 3.6974 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Negocieri eșuate între sindicate şi premier

06 Octombrie, 13:50

Negocierile dintre reprezentanţii principalelor confederaţii sindicale şi Guvernul condus de Mihai Tudose, la Palatul Victoria, pe tema renunţării la transferul taxelor sociale de la angajatori la angajaţi au eşuat.

hossu

"Guvernul nu doreşte să facă o soluţie, să găsească alte alternative şi insistă pentru transferul de taxe sociale", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea de la Guvern. Şi preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat că "acest gest va transforma Romania (...) într-un paradis fiscal".

"Noi am intrat cu poziţia că nu se poate face transferul de taxe sociale, unanim revocate. În afară că afectează bugetarii, îi vor afecta şi pe cei din sectorul privat. Guvernul insistă legat pe pachetul de transfer de taxe, salarizare bugetară, legea pensiilor. Vreau să vă spun că deja mă îngrozesc consecinţele acestui lucru. O nouă modificare precum cea de la Legea Salarizării, va fi o nouă păcăleală pentru majoritatea cetăţenilor. Li se va spune vă mărim valoarea punctului de pensie, dar prin calcule vor fi pensii mai mici. (...) A rămas că Guvernul nu doreşte să facă o soluţie, să găsească alte alternative şi insistă pentru transferul de taxe sociale. De fapt, transferul de taxe nu face decât ca de la salariaţii cu niveluri mic şi de la salariaţii din privat să ia o parte din bani ca să acopere găurile din structura bugetului de stat. (...) A rămas că va fi o nouă discuţie, după ce Guvernul va discuta cu angajatorii, întrucât premierul crede că le va putea lua angajamentul că toţi angajatorii din România, reprezentaţi de confederaţiile patronale, vor face majorarea cu 23% ca să nu existe un efect negativ pe salariile respective. Cum s-au înşelat la legea Salarizării, (...), calculele sindicale arată că aproape 100.000 de salariaţi vor vea veniturile micşorate de la 1 ianuarie 2018", a declarat liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, după întâlnirea cu premierul Mihai Tudose, pe tema trasferării contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Citeste mai mult despre: negocieri, premier, sindicate
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: