• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 21º C
  Brasov 20º C
  Cluj-Napoca 20º C
  Constanta 21º C
  Craiova 22º C
  Galati 21º C
  Iasi 23º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 20º C
 • 1 EUR = 4.7601 LEI
  1 USD = 4.2755 LEI
  1 GBP = 5.4034 LEI
  1 CHF = 4.2363 LEI
  1 HUF = 1.4560 LEI
  1 BGN = 2.4338 LEI
  1 JPY = 3.8844 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Năstase cere convocarea urgentă a deputaților

28 Martie, 13:47

În pofida faptului că nu a fost creată o majoritate parlamentară, care să aleagă organele de lucru ale Parlamentului, liderul fracțiunii Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, solicită „continuarea de urgență a ședinței” Legislativului.

Nastase

Potrivit acestuia, reprezentanții PD și PSRM au întrerupt „în mod arbitrar”, pe un termen nelimitat, ședințele Parlamentului.

„În aceste circumstanțe, având în vedere angajamentul preelectoral și postelectoral al Blocului „ACUM” de a nu face alianțe cu partidele oligarhice și cele antieuropene, la fel ca și orice cetățean al acestei țări cerem continuarea de urgență a ședinței forului legislativ suprem al țării și discutarea transparentă a pachetului de acte normative de dezoligarhizare a țării”, scrie Năstase pe Facebook.

De asemenea, acesta înaintează un ultimatum și deputaților PSRM, chiar dacă anterior a refuzat să meargă la discuțiile inițiate de cei din urmă.

„Deputaților socialiști, care se declară antioligarhici și s-au angajat public să rămână împreună, le cer să spună întâi de toate electoratului lor, dar și întregii societăți dacă sunt gata să voteze pachetul de dezoligarhizare a statului cu propunerile de îmbunătățire și suplimentare, care se vor pune în discuție transparent, pe platforma largă parlamentară. Să declare asta oficial”, cere politicianul.

În cazul în care nu o vor face, atunci socialiștii vor fi acuzați că fac jocul democraților. „Să mai spună întregii societăți dacă își doresc sau nu parlamentare anticipate, concomitent cu alegerile locale generale. E esențial să cunoaștem cu toții cine și ce își dorește cu adevărat”, a mai adăugat Năstase, care a fost propus de Blocul „ACUM” la funcția de spicher.

Sursa: Deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, andrei nastase, PD, PSRM, Republica Moldova, sedinta
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: