• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9250 LEI
  1 USD = 4.1340 LEI
  1 GBP = 5.7441 LEI
  1 CHF = 4.4992 LEI
  1 HUF = 1.3889 LEI
  1 BGN = 2.5181 LEI
  1 JPY = 3.7521 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Năstase: Cea mai mare problemă a PSRM este Dodon

23 Aprilie, 14:54

Igor Dodon este responsabil pentru faptul că PSRM și blocul ACUM nu se pot înțelege asupra unei colaborări în vederea „dezoligarhizării țării”. De această părere este președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, potrivit căruia pe parcursul ultimelor luni șeful statului a zădărnicit orice posibil dialog dintre cele două forțe politice.

nastase/dodon

De fiecare dată când apar anumite premize pentru un dialog cât de cât constructiv, Dodon iese cu declarații scandaloase și atacuri urâte la adresa noastră, înaintând noi și noi pretenții. Toate acțiunile și toată retorica sa țintește să ostilizeze și să împiedice deputații socialiști să participe la demantelarea regimului Plahotniuc. Anume cu acest scop el a revenit sau a fost parașutat în funcția de ”lider informal” al PSRM”, a declarat liderul PPDA într-un interviu pentru jurnal.md.

Năstase susține că „propunerile populiste”, lansate de Dodon, în mod special statutul limbii ruse și critica față de apropierea de NATO, scindează societatea și nu contribuie la stabilirea unui consens.

Mi-am permis să mă adresez alegătorilor socialiști, membrilor de partid și a fracțiunii PSRM din Parlament: marea voastră problemă este Dodon, el nu este un președinte al poporului, nu este cooperant și efectiv preocupat să apere interesele cetățenilor, printre ei și alegătorii voștri. El este preocupat de un singur lucru, și anume să blocheze orice cale de dialog între parlamentarii PSRM ce se declară liberi și cei ai ACUM, iar prin asta el consolidează puterea lui Plahotniuc. Până la momentul de față, toate acțiunile și declarațiile sale au servit direct doar lui Plahotniuc, în speranța că acesta va rezista și îi va asigura libertatea și un nou mandat de președinte”, a spus el.

Totodată, Năstase susține că Igor Dodon a slăbit extrem de mult instituția prezidențială, transformând-o „într-o instituție decorativă, care face filme documentare, cumpără aparate de fotografiat exorbitant de scumpe, călătorește aiurea pe banii obscuri și ai statului și are întâlniri oficiale de fațadă care nu rezolvă problemele Republicii Moldova, în același timp atacă România și occidentul”.

Amintim că în ultima perioadă Igor Dodon  a făcut mai multe declarații în adresa reprezentanților ACUM. Acum trei săptămâni Dodon a spus în cadrul unei emisiuni TV că Maia Sandu și Andrei Năstase sunt obraznici și se comportă ca „virgine în politica moldovenească”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: