• Bucuresti 7º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 5º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 9º C
  Craiova 11º C
  Galati 8º C
  Iasi 9º C
  Suceava 9º C
  Timisoara 7º C
 • 1 EUR = 4.7785 LEI
  1 USD = 4.3069 LEI
  1 GBP = 5.6554 LEI
  1 CHF = 4.3582 LEI
  1 HUF = 1.4461 LEI
  1 BGN = 2.4432 LEI
  1 JPY = 3.9667 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Năstase, despre data alegerilor locale: Nu Dodon decide

28 Mai, 17:15

Președintele PPDA, Andrei Năstase îl contrazice pe Igor Dodon care a declarat că șeful statului este acea persoană, în condiția unui Parlament nefuncțional, care ar urma să numească data desfășurării alegerilor locale. Potrivit politicianului, prin astfel de acțiuni și declarații, șeful statului ar îndeplini ordinul dat de președintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Nastase

Nu Igor Dodon decide cu privire la alegerile locale. Parlamentul Republicii Moldova este unica autoritate în acest stat care va decide cu privire la data alegerilor locale. Ceea ce face Igor Dodon, să fie clar, îndeplinește un mandat dat de câtre Plahotniuc, în loc să îndeplinească mandatul cetățenilor Republicii Moldova, oferit prin prisma Constituției țării și, bineînțeles, a rezultatelor scrutinului din 2016”, a declarat Năstase, fiind întrebat azi de jurnaliști.

Potrivit lui, astfel de acțiuni reprezintă uzurparea totală a puterii în stat.

Amintim că Igor Dodon a admis săptămâna trecută că în cazul în care acesta va semna un decret privind anunțarea alegerilor anticipate, tot atunci ar putea numi și data alegerilor locale: „Dacă ar fi așa, eu cred că ar fi bine ca ele să fie în aceeași zi”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: