• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8740 LEI
  1 USD = 4.0034 LEI
  1 GBP = 5.4696 LEI
  1 CHF = 4.5255 LEI
  1 HUF = 1.3656 LEI
  1 BGN = 2.4920 LEI
  1 JPY = 3.8612 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

R. Moldova// Munteanu și Shor se bat pe Facebook

28 Ianuarie, 13:13

O dispută pe marginea unei dezbateri electorale s-a încins între doi candidați de pe circumscripția Orhei. Valeriu Munteanu și Ilan Shor se acuză reciproc pe paginile lor de Facebook.

Munteanu-sor

Liderul Partidului „Șor”, Ilan Shor, îi sugerează lui Valeriu Munteanu, care îi este contracandidat în circumscripția uninominală Orhei, să renunțe la competiția electorală și îi propune în mod sarcastic, „din milă”, să se angajeze la o întreprindere agricolă pe care Ilan Șor spune că are de gând să o deschidă în colhozul „Comuna de vis” din Jora de Mijloc.

Într-o declarație remisă presei, Ilan Shor i se adresează lui Valeriu Munteanu într-o manieră familiară, numindu-l ipocrit și acuzându-l că, împreună cu partidul cu care a fost la guvernare din 2019, s-ar face responsabil de sărăcia din țară.

„Valerică, este rezultatul acțiunilor părtașilor tăi de mai ieri, dar și al acțiunilor tale personale. Dar, bineînțeles, nu vei recunoaște aceasta, pentru că tu nu ai rușine”, menționează Ilan Șor. În contextul dezbaterilor electorale care urmează să fie organizate, Ilan Șor a spus că nu are ce discuta cu Valeriu Munteanu, afirmând că acesta, pe când a fost primar de Floreni, nu a făcut nimic pentru satul natal decât un drum spre propria casă.

Astăzi și candidatul blocului electoral ACUM a venit cu reacție în care spune că „Ilan Shor este slugă la doi stăpâni”.

„Executorul furtului miliardului, condamnatul penal Ilan Șor, se teme să vină cu mine la o dezbatere sinceră, deschisă, fără bodyguarzi și provocatori plătiți din banii furați. După câteva zile de la tentativa de intimidare, pusă la cale de detașamentele sale profesioniste de provocatori, protejatul de lux al lui Plahotniuc a venit azi, pe Facebook, cu un „răspuns” la invitația mea de a ne „duela” într-un ring al ideilor”, scrie Munteanu.

Candidatul ACUM mai spune că nu Shor a scris acel text pe FB ci și-a pus angajații să scrie ceva împotriva sa: „Nu cred că Shor a înțeles ce i-au scris în mesaj angajații săi, pentru că treaba lui în viață nu este să scrie și să citească, ci să fure și să se ascundă pe banii furați”.

„Shor nici măcar nu contează. Este un biet condamnat care știe că dacă stăpânii săi pierd alegerile, el va ajunge la pușcărie. Ca un biet cărăuș de valize cu bani pentru Filat sau Plahotniuc, Șor va fi țapul ispășitor. Și tot la pușcărie va sfârși. De asta se teme Șor și asta arată la început de campanie. Ceasul bate pentru el, iar cele 28 de zile trec foarte repede”, adaugă Munteanu.

Tirul reacțiilor a început după lansarea în campanie a candidatului ACUM la Orhei. Valeriu Munteanu a spus că a decis să candideze anume la Orhei pentru că acolo participă și Ilan Șor, condamnat la 7,6 ani de pușcărie pentru că a executat furtul miliardului din buzunarul tuturor, și pentru că este un protejat „de porțelan” al PDM.

Valeriu Munteanu declară că merge în această campanie electorală, mult prea complicată, având simțul responsabilității față de cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pentru cei de la Orhei, care au fost luați ostatici ai „aparențelor strălucitoare” ale activității lui Ilan Shor în calitate de primar condamnat a municipiului Orhei.

Sursa: deschide.md

Citeste mai mult despre: ACUM, Ilan Sor, Republica Moldova, Valeriu Munteanu
Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: