• Bucuresti 4º C
  Baia Mare 0º C
  Brasov 0º C
  Cluj-Napoca 1º C
  Constanta 5º C
  Craiova 5º C
  Galati 4º C
  Iasi 3º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 4º C
 • 1 EUR = 4.6485 LEI
  1 USD = 4.0861 LEI
  1 GBP = 5.1722 LEI
  1 CHF = 4.1190 LEI
  1 HUF = 1.4383 LEI
  1 BGN = 2.3768 LEI
  1 JPY = 3.6010 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Muhametșin a dat diplome elevilor transnistreni care au scris poezii depsre Putin și Rusia

24 Mai, 10:46

Elevii transnistreni au participat activ la concursurile ruseşti de eseuri „Cum văd viitorul Rusiei” și „Urările mele către Președintele Federației Ruse”. Despre aceasta a comunicat Ambasadorul FR în Moldova, Farit Muhametşin, miercuri, în cadrul unei întrevederi cu președintele autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

transnistria

El a transmis „o mapă voluminoasă cu mulțumiri aduse copiilor”, menționând că „nici chiar în Rusia nu a fost o participare atât de activă la concurs”. 

Krasnoselski a promis să înmâneze într-o atmosferă solemnă mulţumirile aduse participanților, în lucrările cărora „firul roșu este unitatea transnistreano-rusă”.

Potrivit lui, pentru Transnistria „este importantă opinia Rusiei în calitate de stat garant în procesul de negocieri referitor la problemele incluse în ordinea de zi a reuniunii în formatul „5+2”, care va avea loc la sfârșitul lunii mai la Roma”.

Krasnoselski s-a pronunţat şi pentru intensificarea activităţii punctului de la Tiraspol de deservire consulară a Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, „deoarece printre transnistreni sunt mulţi care vor să obţină cetăţenia rusă”.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: