• Bucuresti 23º C
  Baia Mare 22º C
  Brasov 19º C
  Cluj-Napoca 21º C
  Constanta 16º C
  Craiova 22º C
  Galati 23º C
  Iasi 22º C
  Suceava 22º C
  Timisoara 22º C
 • 1 EUR = 4.8338 LEI
  1 USD = 4.4477 LEI
  1 GBP = 5.4833 LEI
  1 CHF = 4.5796 LEI
  1 HUF = 1.3495 LEI
  1 BGN = 2.4715 LEI
  1 JPY = 4.0874 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, joi la vot în Parlament

08 Octombrie, 15:42

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va fi dezbătută şi votată joi în plenul celor două Camere ale Parlamentului. În timp ce Viorica Dăncilă este de părere că moţiunea de cenzură va pica la vot, Opoziţia este tot mai încrezătoare că Guvernul PSD va fi demis. RomaniaTV.net vă explică ce înseamnă această moţiune de cenzură, cum poate fi demisă Viorica Dăncilă şi ce presupune schimbarea Executivului

dancila

Moţiunea de cenzură "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!" a fost citită joia trecută în plenul Parlamentului, iar dezbaterea şi votul vor avea loc în 10 octombrie. Opoziţia mizează atât pe votul celor 237 de parlamentari care au semnat documentul, dar şi pe votul altor parlamentari din rândul social-democraţilor, neafiliaţilor sau de la minorităţi.

Potrivit art. 110 din Constituţia României, Guvernul este demis la data retragerii de către Parlament a încrederii acordate.

Retragerea încrederii acordate Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură este supusă procedurii votului secret cu bile, în plenul comun al celor două Camere. Deputaţii şi senatorii vin pe rând la urne, după ce primesc de la chestori câte două bile, una albă şi una neagră, şi le introduc în cele două urne. Bila albă introdusă în urna albă şi bila neagră introdusă în urna neagră înseamnă vot „pentru", iar bila neagră introdusă în urna albă şi bila albă introdusă în urna neagră înseamnă vot „contra". Retragerea încrederii acordate se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Majoritatea necesară pentru ca moțiunea să treacă este de 233 de voturi.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: