• Bucuresti 11º C
  Baia Mare 11º C
  Brasov 8º C
  Cluj-Napoca 10º C
  Constanta 9º C
  Craiova 10º C
  Galati 12º C
  Iasi 13º C
  Suceava 12º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.8246 LEI
  1 USD = 4.4133 LEI
  1 GBP = 5.4549 LEI
  1 CHF = 4.5646 LEI
  1 HUF = 1.3206 LEI
  1 BGN = 2.4668 LEI
  1 JPY = 4.1005 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Moscova și-a prezentat pretențiile față de guvernarea de la Chișinău

08 Noiembrie, 16:43

Moscova a prezentat Chișinăului o serie de pretenții în ceea ce privește relațiile bilaterale. În cadrul întrevederii dintre secretarul Ministerului rus de Externe Grigorii Karasin și secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene Tatiana Molcean.

pretentii

Secretarul de stat de la Chișinău a fost nevoită să asculte o serie de pretenții din partea Moscovei. Astfel potrivit părții ruse, țara noastră nu acordă acces liber unor cetățeni ai Federației Ruse. În special rușii sunt nemulțumiți de interzicerea canalelor de televiziune rusești și a limbii ruse chestiuni pe care Moscova le consideră „umanitare”.

De asemenea partea rusă și-a arătat nemulțumirea față de tentativele Chișinăului de a aborda la nivel internațional problema retragerii trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova.

Amintim că Republica Moldova a cerut Rusiei să fie informată despre toate persoanele care vin în țara noastră pentru a efectua rotația trupelor ruse de pe teritoriul țării noastre.

În vara acestui an Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluție care cere Rusiei să-și retragă necondiționat trupele de pe teritoriul țării noastre.

În același timp, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău anunță într-un comunicat că în cadurul întrevederii, au fost examinate problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Federația Rusă. Părțile vor continua conlucrarea în vederea depășirii acestor complicații.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: