• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9484 LEI
  1 USD = 4.2646 LEI
  1 GBP = 5.8523 LEI
  1 CHF = 4.6171 LEI
  1 HUF = 1.3760 LEI
  1 BGN = 2.5301 LEI
  1 JPY = 3.7293 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Moscova a prelungit arestul Karinei Ţurcan, acuzată de spionaj în favoarea României

15 Aprilie, 16:27

Tribunalul Districtual Lefortovsky din Moscova a prelungit cu trei luni termenul de arest pentru Karina Ţurcan, femeia originară din R. Moldova, deţinătoare a cetăţeniei române, acuzată de către oficialităţile Federaţiei Ruse de spionaj în favoarea serviciilor secrete de la Bucureşti. Astfel, acuzata va rămâne în arest până la 14 iunie, a anunţat secretarul de presă al „RIA+Novosti”, Xenia Pervovlasenko.

Karina Turcan

Karina Ţurcan se află în arest din 15 iunie 2018, iar perioada arestului a mai fost prelungită anterior, în urma unor alte audieri desfăşurate cu uşile închise la Tribunalul Districtual Lefortovsky. Aceasta este învinuită că ar fi transmis serviciilor secrete româneşti informaţii cu privire la alimentarea energetică a Crimeii şi a regiunii ucrainene Donbass.

Acuzata este fostă angajată a companiei ruseşti Inter RAO, unde ar fi activat ca membră a consiliului de administraţie. Potrivit anchetatorilor, Țurcan ar fi fost recrutată de către o agenție de informații din R. Moldova în anul 2004, iar presa rusă scrie că ar fi avut legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România.

Karina Ţurcan este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal al Federaţiei Ruse, care se referă la spionaj. În conformitate cu legislaţia din Rusia, acuzaţia de spionaj se aplică numai străinilor. Acuzata s-a declarat nevinovată. Dacă judecătorii o vor găsi vinovată, aceasta riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: