• Bucuresti 9º C
  Baia Mare 4º C
  Brasov 6º C
  Cluj-Napoca 6º C
  Constanta 8º C
  Craiova 9º C
  Galati 10º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.7834 LEI
  1 USD = 4.4307 LEI
  1 GBP = 5.7074 LEI
  1 CHF = 4.5078 LEI
  1 HUF = 1.4151 LEI
  1 BGN = 2.4457 LEI
  1 JPY = 3.9526 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Moscova a prelungit arestul Karinei Ţurcan, acuzată de spionaj în favoarea României

15 Aprilie, 16:27

Tribunalul Districtual Lefortovsky din Moscova a prelungit cu trei luni termenul de arest pentru Karina Ţurcan, femeia originară din R. Moldova, deţinătoare a cetăţeniei române, acuzată de către oficialităţile Federaţiei Ruse de spionaj în favoarea serviciilor secrete de la Bucureşti. Astfel, acuzata va rămâne în arest până la 14 iunie, a anunţat secretarul de presă al „RIA+Novosti”, Xenia Pervovlasenko.

Karina Turcan

Karina Ţurcan se află în arest din 15 iunie 2018, iar perioada arestului a mai fost prelungită anterior, în urma unor alte audieri desfăşurate cu uşile închise la Tribunalul Districtual Lefortovsky. Aceasta este învinuită că ar fi transmis serviciilor secrete româneşti informaţii cu privire la alimentarea energetică a Crimeii şi a regiunii ucrainene Donbass.

Acuzata este fostă angajată a companiei ruseşti Inter RAO, unde ar fi activat ca membră a consiliului de administraţie. Potrivit anchetatorilor, Țurcan ar fi fost recrutată de către o agenție de informații din R. Moldova în anul 2004, iar presa rusă scrie că ar fi avut legături cu un om de afaceri care colabora cu serviciile secrete din România.

Karina Ţurcan este acuzată de încălcarea articolului 276 din codul penal al Federaţiei Ruse, care se referă la spionaj. În conformitate cu legislaţia din Rusia, acuzaţia de spionaj se aplică numai străinilor. Acuzata s-a declarat nevinovată. Dacă judecătorii o vor găsi vinovată, aceasta riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: