• Bucuresti 20º C
  Baia Mare 14º C
  Brasov 15º C
  Cluj-Napoca 13º C
  Constanta 21º C
  Craiova 20º C
  Galati 20º C
  Iasi 20º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8738 LEI
  1 USD = 4.1678 LEI
  1 GBP = 5.3626 LEI
  1 CHF = 4.5176 LEI
  1 HUF = 1.3350 LEI
  1 BGN = 2.4919 LEI
  1 JPY = 3.9474 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul propus de PNL la Muncă: "Nu vom tăia pensii şi salarii".

30 Octombrie, 20:11

Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii, a declarat miercuri, la audierea în comisiile reunite din Parlament, că Guvernul Orban nu intenţionează să taie pensiile şi salariile.

salariu

De asemenea, ministrul propus al Muncii a precizat că una dintre priorităţile mandatului său va fi eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time. După ce Violeta Alexandru a primit aviz negativ în comisiile de specialitate, premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat că "a fost un vot politic care nu are nicio legătură cu calitatea prestaţiei şi cu calitatea răspunsurilor" şi că va merge mai departe cu candidaţii care au primit avize negative.

Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul Orban nu va tăia pensiile şi salariile. Mai mult, liberalii vor să menţină punctul de pensie conform prevederilor legale, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie 2020.

"Vom respecta legislaţia în vigoare şi orice creştere în ceea ce priveşte salarizarea o vom discuta cu partenerii sociali. Da, vom menţine punctul de pensie aşa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor", a afirmat ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale.

"Vom elimina supra-impozitarea contractelor de muncă part-time. Nu tăiem pensii şi salarii. Aş vrea să pun punct avalanşei de informaţii pe această temă. Sunt un om responsabil şi nu fac afirmaţii pentru a avea un câştig politic. O spun cu toată fermitatea: oamenii trebuie să ştie de la noi că ne angajăm să nu tăiem pensii şi salarii", a declarat ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Violeta Alexandru, în timpul audierilor din cadrul Comisiilor reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse ale Parlamentului.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: