• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9253 LEI
  1 USD = 4.0683 LEI
  1 GBP = 5.7191 LEI
  1 CHF = 4.4990 LEI
  1 HUF = 1.3830 LEI
  1 BGN = 2.5182 LEI
  1 JPY = 3.7206 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul pentru Români de Pretutindeni a premiat la Chișinău elevii excelenți la limba română

01 Martie, 14:02

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Elena Intotero, a participat astăzi la o ceremonie de premiere a elevilor din Republica Moldova, câștigători în cadrul concursului „Limba noastră-i o comoară”.

Natalia-Elena Intotero

Elevii au fost premiați cu exemplare ale Dicționarului Explicativ al Limbii Române și cu premii bănești. La eveniment a participat și Ambasadorul României în Republica Moldova, excelența sa, Daniel Ioniță.

Concursul „Limba noastră-i o comoară” este organizat anual de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu scopul promovării vorbitorului cult de limbă română. Concursul este organizat în cele două state române, iar din cei 100 de premianți, peste 50% sunt elevi din Republica Moldova.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc a felicitat laureații concursului și a salutat-o pe colega sa Natalia Elena Intotero ministrul pentru Românii de Pretutindeni cu care a realizat lucruri frumoase, inclusiv pentru performerii olimpici la limba română, elevi din Republica Moldova.

„Vorbesc de taberele „Arc” devenite tradiționale la care merg cei mai buni copii din Moldova. Împreună cu doamna ministru am făcut numeroase lucruri care cred eu că au venit în suportul dragostei noastre pentru limba, neamul nostru, identitatea noastră. Vorbesc aici despre numeroasele cursuri și călătorii ale muzeografilor, ale bibliotecarilor din Republica Moldova în România. Toate astea au fost făcute pentru că suntem români și punctum, și ne iubim limba care este esența identității noastre naționale”, a declarat Monica Babuc.

Natalia Elena Intotero a felicitat elevii pentru munca depusă și într-o egală măsură, cadrele didactice care i-au pregătit și părinții care au încredere în ei și îi susțin.

„Este o zi emoționantă, o zi frumoasă de primăvară și vreau să mulțumesc pentru invitație doamnei ministru Babuc, pentru acestă posibilitate de a fi împreună în cadrul acestui eveniment de suflet. Eveniment la care am reușit și noi să ne aducem contribuția în a marca excelența în orașul Chișinău. Cred, și se confirmă, că reușita în viață este funcționarea elementelor unui triunghi, și anume elev, familie, școală!”, a declarat ministrul pentru Români de Pretutindeni.

Natalia Elena Intotero a amintit că în anul 2018 taberele „Arc” au avut un număr aproximativ de 3.000 de participanți în patru județe ale României. Din numărul total de 3000 de elevi, 1200 au fost participanți din Republica Moldova.

Cu ocazia acestor întâlniri, am desfășurat un concurs referitor la ce înseamnă frumusețea limbii române, concurs care s-a finalizat de Ziua Limbii Române. Din cei 100 de premianți, peste 50% sunt din Republica Moldova”, a spus Natalia Elena Intotero.

Elevii au fost premiați de către miniștrii Babuc și Intotero cu câte un Dicționar Explicativ al Limbii Române.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: