• Bucuresti -1º C
  Baia Mare 0º C
  Craiova -2º C
 • 1 EUR = 4.6975 LEI
  1 USD = 4.1192 LEI
  1 GBP = 5.3305 LEI
  1 CHF = 4.1441 LEI
  1 HUF = 1.4745 LEI
  1 BGN = 2.4018 LEI
  1 JPY = 3.7645 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul Justiţiei ia în calcul să atace în contencios administrativ decizia CSM

20 Decembrie, 23:05

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că ia în calcul să sesizeze instanţa de contencios administrativ pentru a verifica legalitatea deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a admis cererea de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Kovesi în legătură cu afirmaţiile făcute de Toader privind ancheta în dosarul "Belina".

justitie

Anunţul a fost făcut de ministrul Justiţiei pe Facebook: "CSM - o hotărâre emoţională - sesizarea instanţei de contencios administrativ!".

El invocă identitatea de conţinut dintre declaraţia dată şi considerente ale deciziei CCR, raportul Inspecţiei Judiciare, prin care se consideră că nu a fost încălcată independenţa justiţiei şi votul fragil, de 9 la 7, prin care CSM a hotărât că a fost încălcată independenţa sistemului judiciar.

Ministrul Justiţiei spune că, având în vedere aceste aspecte, ia în considerare posibilitatea sesizării instanţei de contencios administrativ, pentru verificarea legalităţii respectivei hotărâri a CSM.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de apărare a independenţei sistemului judiciar formulată de procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, anunţul fiind făcut miercuri, după ce, cu o zi în urmă, plenul a avut pe ordinea de zi Raportul Inspecţiei Judiciare nr.6971/IJ/1448/DIP/2017 având ca obiect apărarea independenţei sistemului judiciar.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: