• Bucuresti 34º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 28º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 29º C
  Craiova 34º C
  Galati 33º C
  Iasi 31º C
  Suceava 26º C
  Timisoara 32º C
 • 1 EUR = 4.8375 LEI
  1 USD = 4.0949 LEI
  1 GBP = 5.3607 LEI
  1 CHF = 4.4794 LEI
  1 HUF = 1.3977 LEI
  1 BGN = 2.4734 LEI
  1 JPY = 3.8756 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul Economiei plăteşte gaze cu 15% mai ieftine. „Mi-am schimbat furnizorul”

14 Iulie, 14:44

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că plăteşte factura la gaze cu 15% mai ieftină, după ce şi-a schimbat furnizorul de gaze.

popescu

"M-am mutat la Electrica, la Electrica SA. Şi la energie electrică, şi la gaze naturale. Pentru că aveam energia electrică la unul şi gazele la altul, nu era Electrica, m-am mutat, am un pachet la Electrica. Astăzi (luni - n.r.) Electrica a anunţat reducerea (de 15% - n.r.).

Eu m-am mutat înainte. Era mai ieftin decât aveam la data respectivă. Am vrut să mă mut pentru că nu mi s-a părut normal... Cel puţin să dau un semnal în piaţă, că dacă cei doi mari nu scad, eu unul mă mut. Nu pot să rămân captiv unui furnizor de gaze naturale care nu are nicio reacţie în piaţă, în momentul în care preţurile în piaţă au scăzut. Şi m-am mutat. Şi astăzi Electrica a anunţat o scădere la trei săptămâni după ce m-am mutat", a declarat Virgil Popescu.

El i-a sfătuit şi pe ceilalţi consumatori să facă acelaşi lucru şi le-a amintit faptul că se pot muta oricând la alt furnizor, în maximum 21 de zile.

"Să fie foarte atenţi şi să se mute. Evident se pot muta, chiar dacă au contract acum, chiar dacă încheie mâine un contract, nu-i mai convine, se pot muta la alt furnizor de gaze naturale sau de energie când se va liberaliza piaţa energiei electrice. La energie electrică în continuare este preţ reglementat, preţul teoretic este acelaşi în toată ţara, diferă tariful de distribuţie, dar acum te poţi muta pe gaze naturale unde doreşti, unde crezi tu că este mai bine", a mai spus Popescu.

De la 1 iulie 2020, piaţa gazelor din România a fost complet liberalizată, iar Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie nu mai fixează preţul pentru consumatorii casnici.

De la 1 ianuarie 2021, acelaşi lucru se va întâmpla şi pe piaţa energiei electrice.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: