• Bucuresti 33º C
  Baia Mare 30º C
  Brasov 26º C
  Cluj-Napoca 29º C
  Constanta 27º C
  Craiova 31º C
  Galati 31º C
  Iasi 31º C
  Suceava 27º C
  Timisoara 31º C
 • 1 EUR = 4.7315 LEI
  1 USD = 4.2103 LEI
  1 GBP = 5.2727 LEI
  1 CHF = 4.2800 LEI
  1 HUF = 1.4541 LEI
  1 BGN = 2.4192 LEI
  1 JPY = 3.9100 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul Economiei: Livrarea gazului prin conducta Ungheni-Chișinău va începe în februarie 2020

19 Iunie, 09:09

Deși termenul stabilit anterior de dare în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău era sfârșitul acestui an, noul ministru al Economiei, Vadim Brînzan, spune că la sfârșitul lui 2019 conducta va fi gata în proporție de 90%. Potrivit lui, primul gaz va fi livrat în luna februarie anul viitor. Declarațiile au fost făcute în platoul TVR Moldova.

Vadim Brinzan

Finanțarea a fost deblocată, proiectul este în desfășurare, sunt anumite piedici de origine birocratică care pot fi rezolvate destul de rapid. Potrivit lui, au apărut mai multe probleme legate de terenurile pe unde trece conducta și piedici legate de calculul TVA, dar care pot fi rezolvate”, a declarat Vadim Brînzan.

Ministrul spune că proiectul se mișcă. Problema constă însă în faptul că trebuie să fie găsite soluții pentru a alimenta țara cu gaz în iarna care urmează. Vadim Brînzan spune că contractul încheiat cu Federația Rusă pentru livrarea gazelor expiră în luna decembrie.

Nu cred că avem motive de îngrijorare, noi lucrăm asupra acestei probleme, căutăm soluții și soluțiile vor fi găsite și vor fi aplicate în practică”, spune Vadim Brînzan. Potrivit lui, negocierile cu Rusia la acest subiect deja au început.

În ceea ce privește infrastructura, noul ministru al Economiei spune că partenerii occidentali sunt deschiși să ofere sprijin pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Sursa: deschide.md

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: