• Bucuresti 5º C
  Baia Mare 3º C
  Brasov 4º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 6º C
  Craiova 8º C
  Galati 2º C
  Iasi 1º C
  Suceava 1º C
  Timisoara 8º C
 • 1 EUR = 4.7559 LEI
  1 USD = 4.1941 LEI
  1 GBP = 5.4795 LEI
  1 CHF = 4.1867 LEI
  1 HUF = 1.4983 LEI
  1 BGN = 2.4316 LEI
  1 JPY = 3.7885 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministrul de Interne Carmen Dan şi comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Cătălin Paraschiv, audiaţi

18 Septembrie, 13:56

Ministrul de Interne Carmen Dan şi comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Române Cătălin Paraschiv au fost audiaţi marţi în Comisia pentru drepturile omului din Parlament, în legătură cu violenţele de la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei. La discuţiile din Comisie au fost chemaţi şi Avocatul Poporului Victor Ciorbea, precum şi directorul Institutului Român pentru Drepturile Omului, Adrian Bulgaru.

carmendan

Adriana Săftoiu, membru în Comisia pentru Drepturile Omului, i-a cerut, marţi, comandantului Brigăzii Speciale de Intervenţie, Cătălin Paraschiv, să comenteze mai multe imagini cu violenţele jandarmilor de la miting, acesta precizând că i se "pune în cârcă un colaj de imagini de o lună de zile".

"Am fost audiat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Parchetelor militare, iar în Codul Penal prevede ceva: dezvăluirea fără drept de mijloace de probă sau de lucruri oficiale dintr-o cauză penală înainte de a se dispune o soluţie de trimitere în judecată ori de soluţionare definitivă a cauzei de către un funcţionar public care a luat cunoştinţă în virtutea funcţiei se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă. M-aţi invitat aici în calitate de comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie, am menţionat public, îmi asum toate faptele mele de comandant al Brigăzii Speciale de Intervenţie. Asigur că îmi asum toate faptele subordonaţilor mei, dar de aici şi a mi se pune în cârcă un colaj de imagini care rulează de o lună şi ceva de zile,care nu mă implică pe mine, nu vă supăraţi, dar nu am ce răspuns să dau", a răspuns comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: