• Bucuresti 28º C
  Baia Mare 24º C
  Brasov 24º C
  Cluj-Napoca 23º C
  Constanta 24º C
  Craiova 26º C
  Galati 26º C
  Iasi 25º C
  Suceava 20º C
  Timisoara 25º C
 • 1 EUR = 4.8750 LEI
  1 USD = 4.1874 LEI
  1 GBP = 5.3319 LEI
  1 CHF = 4.5137 LEI
  1 HUF = 1.3430 LEI
  1 BGN = 2.4926 LEI
  1 JPY = 3.9713 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministerul Sănătăţii anunţă noi reglementări pentru gărzile sanitare

25 Iulie, 12:07

Gărzile efectuate de personalul medical în afara programului de lucru vor fi făcute, de la 1 august, în baza unui contract de muncă separat şi plăţile, în baza legislaţiei actuale, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

spital

"Garzile efectuate de personalul medical in afara programului de lucru vor fi facute de la 1 august pe baza unui contract de munca separat si platite in baza legislatiei actuale. Ministerul Sanatatii a initiat si un dialog cu Ministerul Muncii pe aceasta tema pentru a ne asigura in interesul personalului medical ca nu vor exista discrepante la plata contractelor de munca incheiate cu unitatile sanitare. La inceputul saptamanii viitoare va fi trimisa catre spitale o circulara care sa clarifice modul de redactare a acestor contracte in contextul prevederilor OUG20/2016 asa incat procesul sa se desfasoare fara probleme", anunta Ministerul Sanatatii,

Ministerul Sănătăţii mai anunţă că la începutul săptămânii viitoare va fi trimisă o circulară către toate spitalele care să clarifice modul de redactare a contractelor, astfel încât procesul să se desfăşoare fără probleme.

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a recomandat medicilor să nu semneze astfel de documente dacă acestea nu conţin în mod explicit drepturi precum valoarea sporului de muncă suplimentară şi de noapte sau dreptul la repaus şi la concediul de odihnă corespunzator.

Ministerul Sănătăţii le reaminteşte medicilor că, de comun acord cu reprezentanţii sindicatelor, a fost convenit un calendar prin care cererile lor să fie incluse în normativele care reglementează timpii de lucru şi gărzile sanitare.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: