• Bucuresti 12º C
  Baia Mare 10º C
  Brasov 9º C
  Cluj-Napoca 4º C
  Constanta 12º C
  Craiova 10º C
  Galati 11º C
  Iasi 10º C
  Suceava 8º C
  Timisoara 12º C
 • 1 EUR = 4.9495 LEI
  1 USD = 4.2188 LEI
  1 GBP = 5.7509 LEI
  1 CHF = 4.5738 LEI
  1 HUF = 1.3946 LEI
  1 BGN = 2.5306 LEI
  1 JPY = 3.8525 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru famili

04 Septembrie, 13:16

Ministerul Sănătății a demarat procedura de reziliere a contractului privind furnizarea măștilor pentru familiile nevoiașe. Mai mult, Nelu Tătaru a cerut o anchetă internă la Ministerul Sănătății pentru a afla ce s-a întâmplat cu acest contract de achiziții, anunță B1 TV.

tataru

Ministerul Sănătății a transmis o notificare către compania care a câștigat licitația pentru livrarea măștilor care trebuie distribuite gratuit către familiile nevoiașe. În acea notificare este vorba despre o cerere de reiliere a contractului.

Conform contractului încheiat compania are la dispoziție 15 zile astfel încât să trimită toate măștile pentru care s-a angajat contractual că o să le trimită iar în caz contrar se încheie contractul dacă nu sunt trimise restul măștilor. Compania a livrat 46 de milioane de măști dintr-un total de 108 milioane.

După ce a fost făcută o analiză de către o Comisie din cadrul Ministerului Sănătății pentrua  vedea modul cum a fost încheiat contractul, ministrul Sănătății a luat decizia de a declanșa o anchetă internă. Vorbim despre un contract încheiat în defavoarea Ministerului.

Acea companie care a câștigat licitația nu a respectat termenele de livrare iar acum Ministerul Sănătății nu poate rezilia contractul decât dacă trimite o notificare către acea companie, însă compania mai are un răgaz de 15 zile pentru a-și îndeplini îndatoririle contractuale. Rămâne de văzut dacă va reuși să trimită și restul de măști până la 108 milioane.

Ministrul Sănătății a anunțat reevaluarea contractului

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat miercuri seară la B1TV că va reevalua contractul cu Naguma Medical Suplly pentru „s-ar fi încălcat niște termeni” contractuali. În timp ce firma susține că a livrat o primă tranșă de 53 de milioane de măști și că mai are de livrat încă 50 de milioane, ministrul a spus joi că au fost livrate doar 39 de milioane.

„După cum ştiţi, a fost o licitaţie contestată, s-a aşteptat un timp vreo 60 de zile până s-a încheiat contractul-cadru, 11 dintre cei 14 care corespundeau, s-a încheiat un contract subsecvent cu prima firmă, a fost contestat, am aşteptat la Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor, după ce s-a dat verdictul că se respinge contestaţia. În a zecea zi a fost contestat la Tribunal, a rămas în aşteptare s-a respins şi acolo. Am început şi am încheiat acel contract subsecvent , suntem în derularea lui, din informaţiile pe care le am de la comisia de achiziţie s-au livrat 39 de milioane de măşti”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: