• Bucuresti 22º C
  Baia Mare 17º C
  Brasov 18º C
  Cluj-Napoca 16º C
  Constanta 23º C
  Craiova 21º C
  Galati 21º C
  Iasi 19º C
  Suceava 16º C
  Timisoara 18º C
 • 1 EUR = 4.8705 LEI
  1 USD = 4.1828 LEI
  1 GBP = 5.3758 LEI
  1 CHF = 4.5108 LEI
  1 HUF = 1.3383 LEI
  1 BGN = 2.4903 LEI
  1 JPY = 3.9696 LEI
 • Login
CELE MAI NOI | CELE MAI VIZIONATE | JURNALE
Ultimele stiri:  
= JURNALE =

Ministerul Fondurilor Europene a trimis CE primele programe operaţionale pentru perioada 2014-2020

07 August, 12:06

Ministerul Fondurilor Europene a trimis oficial Comisiei Europene prin sistemul informatic de comunicare – Structural Funds Communication (SFC 2014), versiunile oficiale a trei programe prin care România va atrage fonduri europene structurale şi de investiţii în perioada 2014 – 2020.

Eugen Teodorovici

Programul Operaţional Capital Uman a fost transmis în data de 6 august a.c., Programul Operaţional Competitivitate a fost trimis în data de 28 iulie a.c., iar Programul Operaţional Asistenţă Tehnică - în data de 25 iulie a.c.

„Trimiterea versiunilor oficiale a trei programe operaţionale dintre cele patru pe care le va coordona Ministerul Fondurilor Europene în perioada 2014 - 2020 reprezintă un nou pas important pentru atragerea viitoarelor finanţări. Mizăm pe reacţia rapidă a Comisiei Europene şi în privinţa acestor documente de programare. Dacă vom primi propuneri şi sugestii de la Comisie, acestea ne vor ajuta să îmbunătăţim calitatea documentelor în scopul utilizării cât mai eficiente a fondurilor alocate ţării noastre. În paralel, lucrăm la primele proiecte de ghiduri, care vor fi publicate în această toamnă”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Programul Operaţional Capital Uman are o alocare financiară de aproximativ 4,22 miliarde de euro, sumă din care vor fi finanţate proiecte care vor încuraja ocuparea și mobilitatea forței de muncă, în special în rândul tinerilor și a persoanelor situate în afara pieței muncii, promovarea incluziunii sociale și combaterea sărăciei, alături de susținerea educației, dezvoltarea competențelor  și încurajarea învățării pe tot parcursul vieții.

În ceea ce priveşte Programul Operaţional Competitivitate, acesta are alocate fonduri cu o valoare de aproximativ 1,33 miliarde de euro, din care vor fi finanţate proiecte care vor sprijini consolidarea cercetării, dezvoltării tehnologice şi inovării, dar şi îmbunătăţirea utilizării, calităţii şi accesului la tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor.

Pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică sunt alocate fonduri de 221 milioane de euro, din care vor fi finanţate proiecte pentru sprijinirea orizontală în utilizarea fondurilor europene structurale și de investiţii.

În perioada 2014 - 2020 în directa coordonare a Ministerului Fondurilor Europene vor fi patru programe: Programul Operaţional Competitivitate, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, Programul Operaţional Capital Uman şi Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Propunerea pentru POIM va fi trimisă Comisiei până la sfârşitul lunii august a.c.

 

Daca ti-a placut articolul, urmareste agentia de stiri rnews.ro pe facebook
Alte articole: